Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mursi\'nin Yargılanması

Mursi ve 130 sanığın yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının duruşması 5 Temmuz’a ertelendi Bulunduğu kafesten Mısır halkı ve mahkeme başkanının ramazan ayını tebrik eden Mursi: "Mısır halkından sonuna kadar direnişine devam etmesini istiyorum"

28.06.2014 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 130 sanığının yargılandığı, basında "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen davanın duruşması 5 Temmuz'a ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre; Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen duruşmada tanıkların dinlenilmesine devam edildi.

Bulunduğu kafesten Mısır halkı ve mahkeme başkanının ramazan ayını tebrik eden Mursi, "Mısır halkından sonuna kadar direnişine devam etmesini istiyorum" dedi.

Duruşmada Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan, geçen hafta geçirdiği ameliyattan sonra gerekli tıbbi müdahalenin yapılmaması nedeniyle rahatsızlığının sürmesinden şikayetçi oldu. Aryan'ın şikayetini haklı bulan mahkeme heyeti, gerekli tedavinin uygulanması için yetkililere talimat verdi.

Kahire Ceza Mahkemesi, duruşmayı geri kalan tanıkların dinlenilmesi için 5 Temmuz'a erteledi.

"Vadi'n-Natrun Hapishanesi olayı" olarak da bilinen davada, 105'i firari ve aralarında darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de bulunduğu 26'sı tutuklu 131 sanık, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmak" suçlamalarıyla yargılanıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement