Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin de yargılandığı davanın duruşması 21 Ekim'e ertelendi.

16.10.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı ve kamuoyunda "İttihadiyye olayları" olarak bilinen davanın duruşmasının 21 Ekim'e ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Polis Akademisi binasında görülen davanın duruşmasında, savcılığın iddianamesinin okunmasına devam edildi. İddianamenin bugün okunan bölümünde, Mursi ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), "Ülkeye göz dikerek yönetimi ele geçirmeye çalışmak ve yönetimi, teşkilat ile uluslarası örgüt lehine kullanmakla" suçlandı.

İddianamede, "İhvan, 25 Ocak 2011 devriminin başlangıcında herhangi bir rolü yokken sonradan devrimi sinsice sahiplendi. Devrimciler hedeflerini gerçekleştirip Mübarek'i yönetimden çekilmeye mecbur bırakınca İhvan, çıkarlarını gerçekleştirmek ve tahta oturmak için dini alet ederek destekçilerini toplamaya başladı" denildi.

İddianamenin pazartesi günü okunan kısmında da Mursi, "Taraftarlarını ve yardımcılarını cinayete azmettirme, şiddet ve zor kullanma, ateşli silah, mühimmat, delici ve kesici alet temin etme, barışçıl eylemcileri gözaltına alma, haksız yere onları tutma ve işkence yapmakla", Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve HAP Başkan Yardımcısı İsam el-Aryan da basın yoluyla açıkça suça teşvik etmekle suçlanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement