Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Mursi'nin Yargılanması

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının ertelendiği bildirildi.

01.10.2015 17:13

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasının ertelendiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve avukat, aktivist gazeteci ve darbe karşıtlarından oluşan 24 kişinin yargılandığı davanın 3'üncü duruşmasına Kahire Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmanın, avukatların dava dosyasının bir örneğini alarak incelemesi için 14 Kasım'a ertelendiği kaydedildi.

Söz konusu davada yargılanan isimler arasında, Mısır Meclis Başkanı Saad Ketatni, Davetçi Vecdi Ganim, El-Cemaatu'l İslamiyye yöneticilerinden Asım Abdulmacid yer alıyor. Aynı davada yargılanan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi yanlısı basın mensubu Tevfik Akaşe serbest bırakılmıştı.

Mursi, kamuoyunda "Büyük casusluk" olarak bilinen davada müebbet (25 yıl), İttihadiye Olayları davasında 20 yıl hapis, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırıldı. Mursi'nin "yargıya hakaret" ve "Katar adına casusluk" davalarındaki yargılanma süreci ise devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi'nin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement