Muş Belediyesi Alternatif Yollarla Kenti Geleceğe Hazırlıyor - Son Dakika
Yerel

Muş Belediyesi Alternatif Yollarla Kenti Geleceğe Hazırlıyor

Muş Belediyesi Alternatif Yollarla Kenti Geleceğe Hazırlıyor

Muş Belediyesi, mevcut projelerin yanı sıra yeni yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

28.11.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Belediyesi, mevcut projelerin yanı sıra yeni yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sunay Mahallesi Karşıyaka mevkii ile Saray Mahallesi Cezaevi bölgesinde yeni yol açma çalışmalarını sürdürüyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin gerekli ölçümleri yapmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleri ile kazı çalışmalarına başladı. Kar yağışı öncesi yoğun bir tempo ile çalışan Muş Belediyesi, alternatif yollarla kenti geleceğe hazırlıyor.

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, mahallelerdeki yol bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte imar planına göre yeni yollar açmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Asya, "Özellikle yapılaşmanın yoğun olmadığı bölgelerde bu çalışmalarımıza ağırlık verdik. Çünkü buralarda yapacağımız çalışmalarla çarpık ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçiyoruz. Yeni yol açma konusunda bugüne kadar ciddi bir mesafe kat ettik. Birçok mahallemizde alternatif yollar açarak halkımızın hizmetine sunduk. Yeni yerleşim alanlarındaki yolları açmaya devam ediyoruz" dedi.

Kentlerin hizmetlerle geliştiğini kaydeden Başkan Asya, "Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak için yükümlülüklerimizi yerine getirmenin gayretindeyiz. Her platformda Muş'u iki dere arasında sıkışmaktan kurtaracağımızı söylüyoruz ve bu çerçeve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Saray Mahallesi 1. mıntıka bölgesinde imar planına uygun yollar açtık. Halen bu bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Aynı şekilde Eski Erzurum Caddesi ile Karşıyaka'yı bağlayan yeni bir yol açmak için çalışmalarımızı başlattık. Muş- Kulp karayoluna bağlanacak yolun hizmete girmesi ile şehir trafiği de ciddi anlamda rahatlayacak. Yeni yol çalışmalarımızla çağdaş yaşam için gerekli olan umumi hizmetlere ayrılan yerleri kazanarak, mevcut haliyle düzensiz olan bu alanlardaki kadastral parselleri inşaat yapmaya elverişli parseller haline getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

(NA-MSA-Y) - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Belediyesi Alternatif Yollarla Kenti Geleceğe Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement