Muş'ta "Afet Müdahale Planı" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta "Afet Müdahale Planı" Toplantısı

Muş'ta "Afet Müdahale Planı" toplantısı yapıldı.

17.12.2014 12:52

Muş'ta "Afet Müdahale Planı" toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ercan Öter, Türkiye'nin özellikle afet  sonrası müdahalede, dünyada önde gelen ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Öter, şöyle konuştu:

"Özellikle Marmara depreminde görülen birçok eksiklik Van depreminde görülmemiştir. Gerçekten 2 yılda çok büyük şeyler yapıldı. Yeniden bir Van kuruldu. Bu ülkemiz için çok büyük başarı ama önemli olan afet öncesi önlemlerimizi yerel düzeyde de olsa yerine getirmemiz. Başta belediyeler olmak üzere tüm kurumlarımızın gerekli önlemleri alması gerekmekte."

Her kurumun afet öncesi plan ve kaynaklarını ortaya koyması gerektiğine değinen Öter, bunun için öngörülerin ve envanterlerin ortaya çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Bölgede yaşanabilecek afet durumunda kurumlararası koordinenin iyi kurulması gerektiğini vurgulayan Öter, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afet meydana geldiği zaman zaten herkes can derdine düşüyor. Önemli olan her kurumun bu kaynakları bilmesi ve diğer illerle de entegrasyon kurarak afet olduğu sırada hemen acil müdahale etmesidir. Önceden her şey belirleniyor afet sırasında kimin hangi personelin nerede görevlendirileceği planlanıyor ve meydana gelecek afet bölgesinde giderek acil müdahale ediyor. Budan dolayı önemli olan mevcut kaynakları bilmek ve devletin imkanlarını afet alanına yönlendirmektir."

Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Daya da sunum yaptı.

Daha sonra diğer kurum temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta 'Afet Müdahale Planı' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement