Muş'ta Erasmus + E-twinning Programlarının Tanıtımı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Erasmus + E-twinning Programlarının Tanıtımı

Muş\'ta Erasmus + E-twinning Programlarının Tanıtımı

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından kentteki okulların Erasmus + ve E-Twinning programlarından faydalanmaları için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

08.12.2015 14:42

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından kentteki okulların Erasmus + ve E-Twinning programlarından faydalanmaları için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin konferans salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdaş, AR-GE Birimi'nden Nazan Turan Kızıltaş ve Ercan Çiçek ve okul müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi'nden Ercan Çiçek tarafından Erasmus + K1 hakkında ve AR-GE Birimi'nden Nazan Turan Kızıltaş tarafından Erasmus + K2 ve e-Twinning Programı hakkında bilgiler verildi.

Programlarla ilgili bilgilendirme toplantılarının üç gün boyunca süreceği belirtilerek, diğer ilçelerde de devam edeceği ifade edildi.

Erasmus + ve E-Twinning programlarının tanıtımı için yapılan bilgilendirme toplantı ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Özdaş, " Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan Erasmus+, 2014-2020 yıllarını kapsayan dönemde uygulanmaktadır. 2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. ETwinning Programı ise; AB ülkelerindeki okullarla iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak için yapılan projelerdir" dedi.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından kentteki okulların Erasmus + ve E-Twinning programlarından faydalanmaları için, programın tanıtılması ve okulların Erasmus + K1 (Bireylerin Öğrenme Hareketliliği) ve K2 (Stratejik Ortaklıklar) alanlarında proje yapabilmeleri için ilçelerde de toplantılar düzenleyeceklerini ifade eden Özdaş, "Toplantılar Varto, Hasköy ve Korkut ilçelerinde; 9 Aralık 2015 tarihinde de Malazgirt ve Bulanık ilçelerinde gerçekleşecektir. İlçelerdeki bilgilendirmeler yine Muş Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi'nde görevli olan Nazan Turan Kızıltaş ve Ercan Çiçek tarafından verilecektir. Toplantılar sırasında Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi hakkında da bilgilendirmeler yapılacak, öğrencilerimizin proje kapsamında yarışmalara katılmaları için gerekli duyurular yapılacaktır" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Erasmus + E-twinning Programlarının Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement