Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muş\'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Muş İl Koordinasyon Kurulunun 2014 yılı 3. dönem toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı.

18.07.2014 13:31  Güncelleme: 13:27

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2014 yılı 3'üncü dönem toplantısı, Vali Vedat Büyükersoy başkanlığında yapıldı.

Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Büyükersoy, koordinasyon kurulunda ilin yatırımları, sosyo-ekonomik gelişmelerini değerlendirme, kurumlararası işbirliği imkanlarını araştırma, kaynakların verimli ve zamanında kullanılması için gayret gösterildiğini söyledi.

İl genelinde 506 civarında projeyle bugünlere geldiklerini ifade eden Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Bu projelerin 126'sı bitirildi, 168'i devam ediyor. 38 projemiz ihale aşamasında, 93 projeye ise başlanılamadı. 2014 yılında şu ana kadar ilimizdeki yatırımların toplamı ise 61 milyon 406 bin liradır. Ayrıca ilimizde inşaat mevsimi çok kısa olduğu için yürüttüğümüz projelerin zamanında bitirilmesi konusunda zaman kayıp etmeden hizmetlere başlamak ve zamanında tamamlamak önem taşıyor. Projelerin kışa girmeden sonuçlandırılması için takipçi olacağız. Projelerin yürütülmesinde kurumlararası koordinasyon eksikliğinin de bir an önce giderilmesi gerekiyor."

Proje tekliflerinin yapılması için uygun zaman olduğunu ve zaman kaybetmeden 2015 yılına ait proje tekliflerinin hazırlanarak Kalkınma Bakanlığına gönderilmesini gerektiğini bildiren Büyükersoy, 4 projelerinin de Orman ve Su işleri Bakanlığınca yürütüldüğünü anımsattı.

Büyükersoy, "Karasu Nehri Islah, Muş Ovası Sulama, Alparslan 2 Barajı, Toprak Reformu Genel Müdürlüğünce yürütülen Arazi Toplulaştırma projeleri Muş için çok önemli. Bu projelerin tamamlanmasıyla, Muş'un ekonomik durumunun çok iyiye gideceğini şimdiden tahmin edebiliyoruz" dedi.

Toplantıya ilçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşlar, bölge müdürleri, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement