Muş'ta Karbonmonoksit Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Karbonmonoksit Uyarısı

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.

13.12.2014 16:49  Güncelleme: 17:04

Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, vatandaşları sobadan sızan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerine karşı uyardı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, soba zehirlenmelerinin odun ve kömür gibi ısınma aracı olarak kullanılan maddelerin yanmasıyla ortaya çıkan karbonmonoksit gazından kaynaklandığı belirtildi.

Karbonmonoksit gazı solunduğunda, akciğerlerden kana karışarak kanda oksijen taşıyan moleküllere bağlanarak oksijenin dokulara taşınmasına engel olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bunun sonucunda dokulara yeterli oksijen taşınamaz ve kişi hayatını kaybeder. Tatsız, renksiz, kokusuz olması ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeniyle fark edilmediği için 'Sessiz katil' olarak bilinmektedir. Karbonmonoksit zehirlenmesinde ilk belirtilerin baş ağrısı, yorgunluk hissi, mide bulantısı gibi semptomlardır. Genellikle bu semptomların ağırlığı karbonmonoksit düzeyi ve maruz kalınan süreyle ilişkilidir. Ciddi zehirlenmelerde baş dönmesi, kusma, bilinç kaybı ve ölüm görülür."

Karbonmonoksit zehirlenmesi durumunda vatandaşların hemen evlerin camlarını açıp ortamın havalandırılmasını sağlamaları, ortamdan uzaklaşıp açık havaya çıkmaları ve 112'yi aramaları istendi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'ta Karbonmonoksit Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement