Muş'ta Okul ve Sağlık Evlerinin Durumunu Ele Alındı - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Okul ve Sağlık Evlerinin Durumunu Ele Alındı

Muş\'ta Okul ve Sağlık Evlerinin Durumunu Ele Alındı

Muş İl Genel Meclisi, merkeze bağlı Taşoluk Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu ve 11 köyün sağlık evlerinin fiziki durumlarını gündeme getirdi.

02.08.2016 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İl Genel Meclisi, merkeze bağlı Taşoluk Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu ve 11 köyün sağlık evlerinin fiziki durumlarını gündeme getirdi.

Muş İl Genel Meclisi, 2016 yılı Ağustos ayı ikinci toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında oturumu açılan toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve bir önceki toplantıya ait toplantı tutanak özetlerinin okunup onaylanması ile devam eden toplantıda, merkeze bağlı Taşoluk köyünde bulunan yatılı bölge ortaokulunun fiziki durumu ile ilgili meclisi bilgilendirmek üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporun okunması istendi.

Gündem maddesi üzerine Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyon Başkanı Ümit Sakık, hazırlanan raporu okudu. Okulun eğitim öğretim açısından hiçbir probleminin olmadığı ve sadece spor salonu problemi olduğunu tespit ettiklerini belirten Sakık, "Muş merkeze bağlı Taşoluk köyünde bulunan yatılı bölge imam hatip ortaokulu fiziki durumu ile ilgili komisyonumuz incelemede bulundu. Okulun fiziksel şartları eğitim öğretime uygun olduğu tespit edilmiştir. Okulun ısınma problemi ve spor salonunda bir takım eksiklerinin olduğu görülmüştür. Milli Eğitim Müdürlüğü bu sıkıntıları giderecek çalışmaları başlatmış, on güne kadar bu sıkıntılar giderilecektir. Taşoluk Yatılı Bölge İmam Hatip Ortaokulu 2016-2017 eğitim öğretime hazır olacaktır" dedi.

Okunan komisyon raporu, AK Parti ve DBP grupları tarafından oy birliğiyle onaylandı.

Gündemin bir diğer maddesi de merkez köylerine bağlı sağlık ocaklarının fiziki durumlarıyla ilgili Çevre ve Sağlık İhtisas Komisyonunca hazırlanan raporun okunması oldu. Gündem maddesi üzerine söz hakkı alarak açıklama yapan komisyon sözcüsü Ümit Sakık, "Merkeze bağlı faaliyet gösteren sağlık evleri Ağırtı, Çukurbağ, Eralan, Kıyık, Yücetepe, Tekyol, Toprakkale, Yazla, Yeralan, Ziyaret ve Sütlüce köyleridir. Sağlık evleriyle ilgili temel sorun çevre düzeni ve kapalı bir alana sahip olmaması ve ikinci bir sorun ise su ve kanalizasyon şebekelerinin bağlı olmamasıdır. Bu sorunları giderilmesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Muş İl Özel İdaresi hem teknik personel ve hem sahip olunan araç gereçlerle İl Sağlık Müdürlüğünün sağlık evleri ile ilgili sorunları çözebilirler" şeklinde konuştu.

Açıklanan komisyon raporu AK Parti ve DBP üyeleri tarafından oy birliğiyle onaylandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Okul ve Sağlık Evlerinin Durumunu Ele Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement