Muş'ta Yaz Kur'an Kursları - Son Dakika
Yerel

Muş'ta Yaz Kur'an Kursları

Muş\'ta Yaz Kur\'an Kursları

MUŞ (İHA) – Muş İl Müftüsü Recep Uzun, açılan yaz Kur’an kurslarına merkez ve 5 ilçede toplam 15 bin 200 öğrencinin devam ettiğini belirterek, inşaat çalışmaları devam eden camiler için de yardım çağrısında bulundu.

24.07.2015 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ (İHA) – Muş İl Müftüsü Recep Uzun, açılan yaz Kur'an kurslarına merkez ve 5 ilçede toplam 15 bin 200 öğrencinin devam ettiğini belirterek, inşaat çalışmaları devam eden camiler için de yardım çağrısında bulundu.

Muş merkez ve Hasköy, Korkut, Bulanık, Varto ve Malazgirt ilçelerinde açılan yaz Kur'an kurslarına 15 bin 200 öğrencinin devam ettiğini açıklayan İl Müftüsü Recep Uzun, gayri resmi olarak toplam 17 bin öğrencinin katıldığını söyledi. İmam ve Kur'an kursu hocalarına takviye de bulunarak 71 kişiyi geçici görevlendirme ile iki ay görevlendirdiklerini ifade eden Müftü Uzun, " Milli Eğitim Müdürlüğü'yle irtibatta okullarımızda yaz Kur'an kurslarımız devam ediyor. Muş'ta bütün ilçe, köy ve kasabalarında şu an bütün arkadaşlarımız öğrencilerimize Kur'an öğretmekle meşgul. Öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde valiliğimiz onayı ile iki aylığına bay ve bayan Kur'an öğreticileri görevlendiriyoruz. Şu anda başarılı bir şekilde kurslarımız devam ediyor. Kurslarımız 22 Ağustos tarihi itibarı ile son bulacaktır" dedi.

Muş'ta inşaat çalışması devam eden cami ve Kur'an kurslarının olduğunu kaydeden Müftü Uzun, "İnşaatı devam eden camilerimize demir ve çimento yardımı gelirse Sütlüce köyünde inşaat çalışması devam eden 100 kişilik yatılı kız Kur'an kursu inşaatımızı kasım ayında faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz. Ciddi bir himmet bekliyoruz. Şimdiden bağışta bulunacak olan herkese Muş halkı adına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş'ta Yaz Kur'an Kursları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement