Muş'taki Operasyon - Son Dakika
Güncel

Muş'taki Operasyon

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, terör örgütü yandaşlarının karayolunu trafiğe kapatarak 5 iş makinesini yaktığı bölgede incelemede bulundu Vali Büyükersoy: "Aslında yanan ne kamyon ne kepçe, yanan hizmet olmuştur.

11.06.2014 18:11

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, terör örgütü yandaşlarının karayolunu trafiğe kapatarak 5 iş makinesini yaktığı bölgede incelemede bulundu.

Lİce'deki olaylar ve karakol yapımını bahane ederek Varto- Karlıova karayolunu trafiğe kapatan terör örgütü yandaşları, dün Leylek köyü yakınlarında 4'ü karayollarına ait 5 iş makinesini ateşe vererek kullanılamaz hale getirmişti.

Varto Kaymakamı Tahir Şahin ile iş makinelerinin yakıldığı bölgede inceleme yapan Vali Vedat Büyükersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş makinelerinin değil, hizmetin yakıldığını söyledi.

Yaşanan olaylarda can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirten Büyükersoy, "Devlete ait üç kepçemiz bir kamyonumuz yandı. Aslında yanan ne kamyon ne kepçe, yanan hizmet olmuştur. Ama bizi teselli eden bir şey var, o da insanlarımıza bir zarar gelmemiş olması. Bundan dolayı mutluyuz. Ancak bu hizmet araçlarının burada yanmasından dolayı da üzgünüz. İnşallah bu tür acı hadiseler bir daha yaşanmaz. Ben eminim ki bunu yapanlar, ne yaptıklarının farkında değil. Farkında olsalardı kesinlikle hizmeti yakmazlardı. Umarım bir daha bu tür hadiseler yaşamayız" diye konuştu.

Yol kesme olaylarında yakılarak kullanılmaz hale gelen araçlar, yapılan inceleme sonrası çekici ile olay yerinden götürülürken, Vali Büyükersoy, Doğanca köyü sakinlerinin çay davetine icabet etti. Köylülerin sorunlarını bire bir dinleyen Büyükersoy, demokraside patronun millet olduğunu, herkesin kendisini ifade etmesi gerektiğini ve hiç şiddete gerek olmadığını kaydetti.

Şiddetle hiçbir sorunun çözüme kavuşamayacağını hatırlatan Büyükersoy, "Seçimle gelmedik, atamayla geldik. Buna rağmen biz patrona saygılıyız ve patronun kalbi kırılmasın diye kelimeleri seçerek kullanıyoruz. Doğrusu da bu. Demokratik kanallar açık, herkes kendisini ifade edebiliyor. Hiç şiddete gerek yok. Şiddet, kanallar kapalı olursa olur" dedi.

Beraberindekilerle öğle yemeğine geçen Büyükersoy, daha sonra ilçeden ayrıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'taki Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement