Muş'un Deprem Haritası Çıkarıldı - Son Dakika
Yerel

Muş'un Deprem Haritası Çıkarıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Araştırma ve Uygulama Merkezince, Muş'un deprem haritası çıkarıldı.

20.11.2015 11:20

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Araştırma ve Uygulama Merkezince, Muş'un deprem haritası çıkarıldı.

Afet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Dölek koordinatörlüğünde, MŞÜ tarafından yürütülen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) desteklenen "Kalkınma Yolunda Doğal Afetler" Proje çerçevesinde, Muş'un deprem haritası çıkarıldı.

Dölek, yaptığı yazılı açıklamada, kentte 2, 6, 10, 14, 18 ve 22 kilometre derinliğe kadar olan fayları incelediklerini belirterek, bu faylara ait gerilme analizlerini de yaptıklarını bildirdi.

Özellikle Varto fayının bulunduğu kesimde 14 kilometre derinliğe kadar olan faylarda belirgin bir gerilme artışının görüldüğünü vurgulayan Dölek, şunları ifade etti:

"Varto ve Bulanık ilçeleri için, bu derinlikteki faylar önemli bir risk teşkil ediyor. Bu derinlikten sonra bölgedeki gerilmelerin düştüğü gözlemledik. Yaptığımız araştırmada elde edilen bulgular bir araya getirildiğinde, bu bölgedeki gerilme artışının yaklaşık 14 kilometre kadar muhtemel deprem tehlikesinin varlığını gösteriyor. Ayrıca Doğu Anadolu Fay Zonu ve Kuzey Anadolu Fay Zonu'nun birleşme bölgesi olan Karlıova, üçlü birleşim noktasında yer alıyor. Özellikle yaklaşık 6-14 kilometre derinlikler arasında gerilme artışı görülüyor. Bu durumla deprem riski artmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muş'un Deprem Haritası Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement