Müsiad Mardin Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Yerel

Müsiad Mardin Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu

MÜSİAD Mardin Şube Başkanlığı'na Nurettin Kasap seçildi.

08.01.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 5. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa Nurettin Kasap seçildi.

Mardin'de bir otelde düzenlenen kurulda konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Sivil Toplum Kuruluşların her alanda önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'de örgütlü toplumların nüfusu yüzde 10'u geçmediğini, İsviçre veya İsveç'te örgütlü toplumların nüfusunun yüzde 90'ı aştığını belirten Taşkesen şöyle dedi:

" Ancak bu son zamanlarda süratle değişiyor. Bunda halkımızın eğitim sevisinin artması ve Avrupa Birliği'nin Kopenhag Kriterlerinin de etkisi vardır. Ekonomik, siyasi ve sosyal olmak üzere 3 ana başlığa ayrılan Kopenhag Kriterleri'nin ekonomik başlığında arz ve talep dengesini özgürce öngören serbest piyasa ekonomisi var. Tabi serbest piyasa ekonomisi denilince rekabet, rekabet denilince akla sadece ekonomik alanda rekabet değil, bunun yanında örgütlerin de rekabeti geliyor."

AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu ise, son 70-80 yılda Türkiye'nin sesi ve nefesinin kısılmaya çalışıldığını ve ayaklarına prangaların vurulmak istendiğini belirtti.

Uncu, " Bu medeniyetin üyeleri yaşadıkları bu durumu değiştirebilmek için siyasi, ekonomik ve eğitim alanda büyük bir mücadele başlatmışlardır. Bu mücadele zaman zaman kesintilere uğramıştır, ancak bu mücadele sonuna kadar devam edecektir" dedi.

MÜSİAD Şube Başkanlığına seçilen Nurettin Kasap da, katılımcılara teşekkür ederek, MÜSİAD'lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından divan heyeti tekliflerinin alınmasının ardından divan seçimleri gerçekleştirildi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından yapılan oylama sonucunda şube başkanlığına Nurettin Kasap seçildi ve yeni yönetime MÜSAİD rozeti takıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Müsiad Mardin Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement