Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza - Son Dakika
Güncel

Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza

Mustafa Tuncel\'e, Aytaç Durak\'a Hakaretten Ceza

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel, Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.

22.09.2011 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığı'nca Belediye Başkanlığı'ndan uzaklaştırılan Aytaç Durak'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı. Bu ceza ertelendi.

Mustafa Tuncel'in, Nisan 2010'da yapılan meclis toplantılarında, Durak'a karşı "... Rüşvetin kralını dolaylı olarak sen yaparsın, senin işin bu" demesi üzerine hakkında Adana 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Hakaret' suçundan açılan davanın duruşmasına sadece tarafların avukatları katıldı. Durak'ın avukatı Bekir Ragıp Nejat Özkuyumcu ile İzzet Durak, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanığın cezalandırılmasını istedi.

Başka bir suçtan tutuklu olan Mustafa Tuncel'in avukatı Mehmet Ataş ise, müvekkilinin hakaret kastıyla hareket etmediğini belirterek, sanığın beraatını talep etti.

Mahkeme, Mustafa Tuncel'e Aytaç Durak'a hakaret suçundan 11 ay 24 gün hapis cezası verdi. Bu cezayı da günlüğü 20 TL'den toplam 7 bin 80 TL adli para cezasına çevirdi. Mahkeme, sonra da sanığın adli sicil kayıtlarına göre önceden kasıtlı bir suçtan mahkum edilmemiş olmasını ve kişilik özellikleri itibariyle yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde de yine Durak'a karşı hakaret suçundan Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 5 bin 60 TL adli para cezasına çarptırılan Mustafa Tuncel, daha önce de Aytaç Durak'ın oğlu Gökhan Durak'a karşı iftira suçundan da bin 740 TL adli para cezasına çarptırılmıştı.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mustafa Tuncel'e, Aytaç Durak'a Hakaretten Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement