Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de - - Son Dakika
Güncel

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de -

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Tayfun Yaman, Aydın'ın Efeler ilçesindeki baba evine geldi.

22.09.2014 04:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Tayfun Yaman, Aydın'ın Efeler ilçesindeki baba evine geldi.

Eşi Şule Yaman, 2,5 yaşındaki kızı Elif Yaman, babası Şinasi Yaman ve kardeşi Muharrem Yaman ile otomobille Kemer Mahallesi'ne gelen Tayfun Yaman'ı, annesi Gülten Yaman'ın yanı sıra akrabaları ile komşuları Türk Bayrağı ve çiçekle karşıladı.

Baba ocağına gelişinde duygulu anlar yaşayan Yaman, annesine uzun süre sarılarak hasret giderdi.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ümitlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini belirterek, "Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Başından sonuna kadar devletimiz bu işin takipçisiydi. Dualarını esirgemeyen milletimizden de Allah razı olsun. Şükürler olsun, bugünlere kavuştuk. Umudumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. 'Eninde sonunda bitecek bu iş' dedik. Umutsuzluğa kapılmadık" ifadelerini kullandı.

- "Cumhurbaşkanımız bize verdiği sözü tuttu"

Kavuşma anında büyük sevinç yaşayan Anne Gülten Yaman ise oğlunun kendisinden kızartma, patates ve köfte istediğini, bunları hazırlayarak heyecanla beklediğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın ziyaretinde eşiyle görüştüğünü, kendilerine oğullarını kurtarma sözü verdiğini dile getiren Yaman, şunları kaydetti:

"Çok mutluyum, çok huzurluyum. Allah'ıma çok şükür, 101 günü sağsalim bitirdik. Umutla bekledik. Türkiye, dünya, küçükten büyüğe duacı oldu. Cumhurbaşkanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan, milletimizden, Allah bir kere değil, bin kere razı olsun. Cumhurbaşkanımız buraya Aydın'a geldiğinde eşim görüşme yapmıştı. Bize, 'Metanetli olun, ben sizi sağ selamet evlatlarınızla kavuşturacağım' dedi. Bizi teselli ederek gitti. Çok şükür Cumhurbaşkanımız bize verdiği sözü tuttu, çocuklarımızı sağ, selamet getirdi. Allah razı olsun."

Öte yandan Yaman'ın gelişi öncesinde baba ocağının önü bayraklarla donatıldı.

Musul\'da rehin alınanlar Türkiye\'de -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement