Musul'da Rehin Alınanların Türkiye'ye Getirilmesi - Son Dakika
Yerel

Musul'da Rehin Alınanların Türkiye'ye Getirilmesi

Musul\'da Rehin Alınanların Türkiye\'ye Getirilmesi

İHSD Genel Başkanı Akbaş: "Vatandaşlarımızın, hangi yolla olursa olsun, sağ salim yurda getirilmesi Türkiye adına büyük bir başarıdır"

22.09.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Musul'da rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Vatandaşlarımızın, hangi yolla olursa olsun, sağ salim yurda getirilmesi, Türkiye adına büyük bir başarıdır" dedi.

Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar ABD'nin güdümünde olmakla suçlanan hükümetin, tüm baskılara rağmen IŞİD'e karşı kurulan koalisyonda yer almamasını ve savaşı reddetmesini takdirle karşıladıklarını söyledi.

Türkiye'nin savaşa sürüklenmesine karşı olduklarını belirten Akbaş, "Hükümete sesleniyoruz, ABD'nin isteği ile Orta Doğu'da asla kirli bir savaşa girmeyin ve insanımızı tehlikeye atmayın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye, IŞİD'e karşı savaşa girerse destekleriz" açıklamasının, gerçek ABD piyonunun kim olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Akbaş, "IŞİD, başından beri ABD'nin bir oyunu. Amaçları Türk hükümetini zayıflatıp, Mısır benzerinde olduğu gibi Amerikancı bir iktidar oluşturmaktır. Hükümet bu oyuna asla gelmemelidir" ifadesini kullandı.

Akbaş, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda görevli 46 rehinenin yurda getirilmesini sevinçle karşıladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Krizin başından beri başarılı bir taktik izleyerek, 'savaşa girin' dayatmalarına kulak asmadan, sabırla hareket eden hükümetin, rehineleri ailelerine kavuşturmasını dünya da takdirle karşıladı. Rehinelerin kurtarılmasına ilişkin kamuoyunda bazı tartışmalar yaşanıyor. Vatandaşlarımızın, hangi yolla olursa olsun, sağ salim yurda getirilmesi Türkiye adına büyük bir başarıdır." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Musul'da Rehin Alınanların Türkiye'ye Getirilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement