Müteahhit Ufuk Subaşı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Müteahhit Ufuk Subaşı Açıklaması

Müteahhit Ufuk Subaşı Açıklaması

Diyarbakır’da 4 yıl önce yapımına başlanan Kırklardağı konutlarının müteahhidi Ufuk Subaşı, şantiyesinin yakıldığını, silahlı kişilerce kaçırıldığını ve kenti terketmesinin istendiğini ileri sürdü.

14.03.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 4 yıl önce yapımına başlanan Kırklardağı konutlarının müteahhidi Ufuk Subaşı, şantiyesinin yakıldığını, silahlı kişilerce kaçırıldığını ve kenti terketmesinin istendiğini ileri sürdü.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde Kırklardağı konutları ile ilgili açıklamalarda bulunan müteahhit Ufuk Subaşı, konutlarda kendisi dahil 500'e yakın mağdur ailenin bulunduğunu, 2011 yılında yaptığı araştırmada Kırklardağı'nın 1 yıl önce imara açıldığını öğrendiğini söyledi. Subaşı, yaptığı girişimler sonucu inşaata başlandığını ancak ilk binanın yapılmasının ardından tehditlerin başlayarak inşaatın durdurulduğunu ileri sürdü.

Diyarbakır'ın kazanması için yatırım yaptığını dile getiren Subaşı, 1 yıl önce imara açılan Kırklardağı ile ilgili projelerini hazırlayarak emlak şirketlerini kente getirdiğini kaydetti. İnşaata başlar başlamaz dairelerin satılmaya başlandığını belirten Subaşı, "Yurt içi ve yurt dışından teklifler gelmeye başlayınca beni Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile arsa sahibi olduğunu iddia eden bir kişi belediyeye çağırarak, diğer etapların hemen verilmeyeceğini, parça parça vereceklerini söylediler. Daha sonra arsa sahibinin benim sattığım daireleri başkalarına farklı fiyata sattığını öğrenince bu kişiyi mahkemeye vereceğimi söyledim. Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş beni çağırarak burada mahkemelere, emniyete, jandarmaya gidilmeyeceğini, gittiğim takdirde beni aforoz edeceklerini söyledi. 'Gidersen de bu şehirden atarız' dedi. Beni barış elçisi dedikleri bir kişiyle görüştürerek, bundan sonra her türlü sıkıntıda bu kişiyle görüşeceğim söylendi. Ama arsa sahibi benim sattığım daireleri hala birilerine satmaya devam ederken bende araştırma yaptım. Asıl arsa sahibinin bahsedilen kişi olmadığını, baskı yapılarak gerçek arsa sahibini de illegal yollarla bu kişiye devir edildiğini ve gerçek arsa sahibine paranın verilmediğini öğrendim. Aynı zamanda sözde arsa sahibinin Kırklardağı üzerine farklı birçok yerden kredi çektiğini öğrendim. İnşaatın durdurulduğu gün Mardin yoluna silahlı kişiler tarafından kaçırılarak kenti terk etmem istendi" dedi.

"BENDEN ZORLA 43 DAİRE ALDILAR"

Projenin tamamının 55 milyon lira olduğunu aktaran Subaşı, kendisinden zorla 43 daire alıp başkalarına verdiklerini ileri sürdü. Kentin bu nedenle gelişmediğini söyleyen Subaşı, şöyle devam etti:

"Benden istedikleri tüm paraları verdim, vermesem inşaat gidecekti. Ben BDP'nin tüm kanallarına yaşadıklarımın hepsini bildirdim, bir tek kişi bu sorunu çözmedi. Bu konudan, yaşananlardan hepsinin haberi var. Abdullah Demirbaş beni sabah belediye binasına çağırdı, bana dediler ki 'Noterde sözleşmeleri feshedip bugün bu şehirden ya gideceksin ya seni burada öldüreceğiz' dediler bana. Ben de gitmeyeceğimi söyledim, 'Biz haklının yanındayız, bu kişilerin hakları bende' dedi. 'Parti verecek' dedi. 'Kimsenin hakkı yanmayacak ama bu şehirden gitmezsen seni öldüreceğiz'. Zorla beni tapuya götürdüler silahlı kişiler, notere götürdüler, şoförüm müşterilerimden birini aradı onlar da oraya geldi. ve benim nüfus kağıdımı onların elinden alınca noter işlem yapmadı. Sonra tekrar belediyeye geldik. Zorla bana devrini yaptırdılar. Eşyalarımızı, hiçbir şeyimizi almadan beni bu şehirden gönderdiler".

Subaşı, yaşanan olayları savcılığa ve emniyet birimlerine bildirmesine rağmen işlem yapılmadığını ileri sürdü. Subaşı, "Yaşadığım tüm olayları adliye ve emniyete bildirmeme rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Bana kimse sahip çıkmadı. Şuan o müracaat ettiğim kişiler görevden alındı. Bana yapılanları hepsi biliyordu ancak başka bir zaman kullanmak için bunu sakladılar, işlem yapmadılar. Emniyet, yargı farkındaydı neden işlem yapmadılar" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müteahhit Ufuk Subaşı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement