Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar" Projesi - Son Dakika
Güncel

Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar" Projesi

ANKARA ( AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi ile Sincan Kaymakamlığının hayata geçirdiği "Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar" projesiyle Sincan'da 24 bin öğrenciye "bağımlılık" seminerleri verilecek.

11.11.2015 18:46

ANKARA ( AA) - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi ile Sincan Kaymakamlığının hayata geçirdiği "Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar" projesiyle Sincan'da 24 bin öğrenciye "bağımlılık" seminerleri verilecek.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, Sincan Kaymakamı Salim Demir ve Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak'ın Kızılay'daki bir restoranda düzenlediği basın toplantısıyla tanıtıldı.

Sincan ilçesindeki 23 lisede uygulanacak projeyle, bu okullarda öğrenim gören gençlerin madde bağımlılığından uzak tutulması hedeflenirken, öğrencilerin aileleri ve sosyal çevrelerinin de madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Şemsettin Toprak, projenin, gençlerin her konuda bilgilendirilmesi için hayata geçirildiğini belirterek, "Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı, üç yıl önce bilgi kirliliğini önleyebilmek için Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı'nı ortaya koydu. Bu projenin üçüncü ayağı, 'Mutlu Gençler, Umutlu Yarınlar' projesidir" şeklinde konuştu.

Toprak, Sincan Kaymakamı Demir'in desteği ile Sincan bölgesini pilot bölge seçtiklerini belirterek, "Proje kapsamında Sincan bölgesindeki 23 lise ile bu eğitimi başlatmayı düşündük. Eğitimlerimizde 200 Yeşilay koordinatörü görev alacak" dedi. Toprak, proje çerçevesindeki seminerlere 24 bin öğrencinin katılmasını hedeflediklerini söyledi.

Toprak, üniversitelerden akademisyenlerin gençlere akran koçluğu, kişisel gelişim, kariyer planlama ve iş arama becerileri eğitimi vereceğini açıkladı. Proje kapsamında Sincan Gençlik Merkezi'ne birçok müzik enstrümanı aldıklarını belirten Toprak,  "Çocuklarımızı güzel şeylere yönlendirebilirsek kendiliğinden kötülüklerden korumuş oluruz" şeklinde konuştu.

Toprak, projenin beş bölümden oluştuğunu, bunların "sağlıklı yaşamak", "sigarayla mücadele", "alkolle mücadele", "maddeyle mücadele" ve "teknoloji bağımlılığı" olduğunu ifade etti.

Proje için Yeşilay'ın Bilim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları ve üniversitelerdeki öğretim üyeleri tarafından 17 kitapçık hazırlandığını belirten Toprak, kitapçıkların her yaş için farklı şekillerde oluşturulduğunu ifade etti.

Bisiklet kullanımı teşvik edilecek

Sincan Kaymakamı Demir de proje kapsamında çok değişik kursların düzenlendiğini, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı boyunca faaliyetlerin devam edeceğini açıkladı.

Demir, "Faaliyetlerimiz spor ağırlıklı olacak sürecek. Özellikle gençlerin bisiklet kullanmalarını teşvik ediyoruz. Her gencimiz bir kursa gitsin, her gencimiz bir spor dalıyla ilgilensin, bir müzik enstrümanıyla ilgilensin istiyoruz. Hiçbir olumsuzluğa bulaşmadan, hayatın güzelliğini, zenginliğini yaşayan gençlere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement