Müzebüs Tatvanlı Öğrencilerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Müzebüs Tatvanlı Öğrencilerle Buluşacak

Müzebüs Tatvanlı Öğrencilerle Buluşacak

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu Müzebüs, 2014-2015 eğitim öğretim yılındaki yolculuğuna 8-10 Nisan tarihleri arasında Bitlis’in Tatvan ilçesinde devam edecek.

06.04.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu Müzebüs, 2014-2015 eğitim öğretim yılındaki yolculuğuna 8-10 Nisan tarihleri arasında Bitlis'in Tatvan ilçesinde devam edecek.

Kısıtlı imkanlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Van'dan başlayan Müzebüs, 8-10 Nisan tarihleri arasında Tatvanlı öğrencilerle buluşuyor. 8 Nisan'da Tatvan ilçesine gelecek olan Müzebüs, aynı gün Tatvan İMKB Ortaokulu'nu, 9 Nisan'da Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Deniz Süren Ortaokulu ve 10 Nisan'da da Ahmet Mücteba Albayrak Ortaokulu'nu ziyaret edecek.

Yola çıktığı günden bu yana bin 701 okulda ve 349 bin 973 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Müzebüs'ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayram, "Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müzebüs Tatvanlı Öğrencilerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement