NATO: Türkiye İçin Farklı Güvenlik Tedbirleri Alıyoruz - Son Dakika
Güncel

NATO: Türkiye İçin Farklı Güvenlik Tedbirleri Alıyoruz

NATO: Türkiye İçin Farklı Güvenlik Tedbirleri Alıyoruz

NATO Genel Sekreteri, "Türkiye için farklı güvenlik tedbirleri alıyoruz. Awacs'ların gözlem uçuşları veİtalyan füze savunma sistemleri bu önlemlerin bir parçası" dedi

14.06.2016 14:31  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahı girişinde, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Stoltenberg, NATO'nun Türkiye'yle dayanışma içerisinde olduğunu belirterek, "Türkiye için farklı güvenlik tedbirleri alıyoruz. Awacs'ların gözlem uçuşları, İspanyol Patriot bataryaları, Doğu Akdeniz'de NATO gemileri ve İtalyan füze savunma sistemleri bu önlemlerin bir parçası." dedi.

"ÜLKELERİMİZ DOĞUDAN VE GÜNEYDEN EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ GÜVENLİK ZORLUKLARI YAŞIYOR"

NATO Varşova zirvesine birkaç hafta kaldığını anımsatan Stoltenberg, "Ülkelerimiz doğudan ve güneyden eşi benzeri görülmemiş güvenlik zorlukları yaşıyor. Varşova zirvesinde her yönden tehdide karşı caydırıcılığımızı ve savunmamızı artıracak arttıracak kararlar alınacak." diye konuştu.

Stoltenberg, "Dönüşümlü olarak 4 güçlü, çok uluslu müfrezenin Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya'ya konuşlandırılmasında anlaşılacak." ifadesini kullandı.

"SİBER SAVUNMA MEKANİZMALARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

NATO kuvvetlerinin Avrupa'da hareket hızını arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacağını söyleyen Stoltenberg, siber savunma mekanizmalarının kuvvetlendirileceğini kaydetti.

"NATO, TÜRKİYE'DE ŞİMDİDEN PEK ÇOK GÜVENLİK TEDBİRİ ALMAYA BAŞLADI"

Stoltenberg, İtalya'nın Türkiye'ye füze savunma sistemi kurmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu, NATO'nun tüm müttefiklerle dayanışma gösterdiğini ortaya koyuyor. NATO, Türkiye'de şimdiden pek çok güvenlik tedbiri almaya başladı." diye konuştu.

"TÜRKİYE, GÜNEY SINIRINDA İSTİKRARSIZLIK VE ŞİDDETLE KOMŞU"

Türkiye'nin güney sınırında istikrarsızlık ve şiddetle komşu olduğunu anımsatan Stoltenberg, "Bu nedenle,Türkiye için farklı güvenlik tedbirleri alıyoruz. Awacs'ların gözlem uçuşları, İspanyol Patriot bataryaları, Doğu Akdeniz'de NATO gemileri ve İtalyan füze savunma sistemleri bu önlemlerin bir parçası. Bu, NATO'nun Türkiye'yle olan dayanışmasını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

"2016'DA BU ARTIŞIN DEVAM ETMESİNİ BEKLİYORUM"

NATO üyesi ülkelerin uzun yıllar sonra 2015 yılında savunma harcamalarını artırdığını anımsatan Stoltenberg, 2016'da da bu artışın devam etmesini beklediğini belirtti.

"MÜTTEFİKLER DAHA FAZLA SAVUNMA HARCAMA YAPMASI GEREK"

Müttefiklerin daha fazla savunma harcaması yapması gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, "Savunma harcamalarımız, yüzleştiğimiz zorluklara uygun bir seviyede olmalıdır." ifadesini kullandı.

"BÖLGEDEKİ SON GELİŞMELERİ ELE ALACAĞIZ"

Stoltenberg, bugün AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Finlandiya ile İsveçli yetkililerle görüşeceğini ve işbirliğini arttırmak için yapılması gerekenleri değerlendirileceklerini söyledi.

Görüşmeler çerçevesinde NATO Ukrayna Komisyonu'nun toplanacağını hatırlatan Stoltenberg, bölgedeki son gelişmeleri ele alacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO: Türkiye İçin Farklı Güvenlik Tedbirleri Alıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ALİ: NATO SEN HAÇLI ORDUSUNUN GÜVENLİĞİNİ ALIYORSUN, YÖNETİCİLERİ KANDIRA BİLİRSİN AMA TÜRKİYE HALKINI KANDIRAMAZSIN. 5 0 Yanıtla
  • Ahmet: NATO boş hep haksızın yaninda 2 0 Yanıtla

Advertisement