Nazilli Devlet Hastanesi'nde Kemoterapi Ünitesinin Kapasitesi Artırıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Devlet Hastanesi'nde Kemoterapi Ünitesinin Kapasitesi Artırıldı

Nazilli Devlet Hastanesi\'nde Kemoterapi Ünitesinin Kapasitesi Artırıldı

Aydın’ın Nazilli Devlet Hastanesinde kanser hastalarına daha iyi hizmet sunmak amacıyla kemoterapi ünitesideki yatak sayısı 3 iken 5’e yükseltildi.

06.11.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli Devlet Hastanesinde kanser hastalarına daha iyi hizmet sunmak amacıyla kemoterapi ünitesideki yatak sayısı 3 iken 5'e yükseltildi.

Nazilli Devlet Hastanesinde Kemoterapi Ünitesinin açılması ve yatak sayısının artmasıyla birlikte kanser hastalarının çevre illere gitmekten kurtulduğunu söyleyen Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Doktor Şafak Çalışkan, "Nazilli'de kanser hastaları ile ilgili bir ön çalışma yaptık. Kanser hastalarının başka illerde tedavi oldukları kliniklerde bir dosyaları vardır. Hastalıklarını belirten bir belge, tedavi protokolü, kemoterapi aldığını belirten bir belgeleri vardır. Hastamız örneğin Denizli'de, Aydın'da veya İzmir'de tedavi görüyordur. Kasım ayının sonuna randevu verilmiştir. Hastamız artık bize gelerek bu tedaviyi burada almak istiyorum diyebilir. Öncelikle önceki tedavi gördüğü yere haber verir, biz tedavinin devamını yapacağımız için oradan bize bilgi gelir. Bizde Hastanemizde hastamızın tedavisini başlatırız" dedi.

HİZMETTE SINIR TANINMIYOR

Nazilli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzman Doktor Şafak Çalışkan, Türkiye genelinde olduğu gibi meme, bağırsak, akciğer, mide kanseri vb. hastaların hepsine kemoterapi uygulaması yaptıklarını ifade ederek, son teknoloji ürünü cihazlarla el değmeden kemoterapi ilaçlarının hazırlandığını dile getirdi. Kemoterapi ünitesinde kemoterapi tedavisi üzerine özel eğitimler alan hemşireler hastalara hizmet verdiğini aktaran Çalışkan, ünitede 5 yatağın yanı sıra hasta bekleme ve hazırlama odası, ilaç hazırlama odası, hemşire odası da bulunduğunu, özel yapılan tuvaletler ile de hastaların zaruri ihtiyaçlarını rahatça giderebilmelerinin sağlandığını belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Devlet Hastanesi'nde Kemoterapi Ünitesinin Kapasitesi Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement