Ncaa Basketbol Seçmeleri İzmir'de Başladı - Son Dakika
Spor

Ncaa Basketbol Seçmeleri İzmir'de Başladı

Ulusal Basketbol Akademi (UBA) tarafından düzenlenen Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) basketbol seçmeleri İzmir'de başladı.

23.07.2016 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal Basketbol Akademi (UBA) tarafından düzenlenen Amerikan Üniversite Sporları Federasyonu (NCAA) basketbol seçmeleri İzmir'de başladı.

UBA Genel Koordinatörü Orçun Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, seçmelere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

Türk basketbolunun kalbi İzmir'de 15-21 yaş kategorisinde çok önemli bir organizasyon gerçekleştirdiklerini bildiren Topçu, şunları kaydetti:

"Türk basketbolunda altın bir jenerasyon var. Ancak artan yabancı kontenjanı nedeniyle forma şansı bulamıyorlar. Rakiplerine göre rekabete daha hazır bir konumda değiller. Oysa NCAA'de 18-22 yaş aralığındaki havuzda gerçek anlamda bir rekabet ortamının içerisinde olacaklar ve kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar."

Bornova Belediyesinin katkılarıyla yeni hizmete giren Atatürk Spor Kompleksindeki seçmeler Hüseyin Beşok'un yaptırdığı hava atışıyla başladı.

Organizasyonu Hırvatistan, Hollanda, Bosna Hersek, Karadağ ve ABD'den gelen antrenörler de takip altına aldı.

Avrupa ve Türkiye'de 15'i kadın 75 basketbolcunun katıldığı ve 2 gün sürecek seçmelerin sonunda değerlendirmeye alınacak sporcular, ABD'de basketbol ve eğitim bursu kazanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Ncaa Basketbol Seçmeleri İzmir'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement