Necip Ertan Anıldı - Son Dakika
Güncel

Necip Ertan Anıldı

Osmangazi Belediyesi, Bursalı şair Necip Artan'ı ölümünün 31'inci yılında yazmış olduğu şiirlerin sözlerinden bestelenen eserlerin söylendiği konser ile andı.

24.11.2015 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi Belediyesi, Bursa'nın yetiştirdiği sanatçıları unutmayarak düzenlediği çeşitli etkinlikler ile anıyor. Türk edebiyatına, yazmış olduğu birbirinden güzel şiirler ile damga vuran Bursalı şair Necip Artan, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser ile yad edildi. Nalan Höke'nin sunumuyla gerçekleştirilen konserde sahne alan Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Korosu Ses Sanatçısı Filiz Başıbüyük, Artan'ın yazmış olduğu şiirlerin sözlerinden bestelenen eserleri seslendirdi. Bursalıların büyük ilgi, gösterdiği Şair Necip Artan'ı Anma Gecesi'ne, 22. Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ve Bursalı bestekar Erdinç Çelikkol da katıldı. Erdinç Çelikkol, gecenin sonunda Necip Artan ile olan anılarını anlatarak şarkılar söyledi.

Artan'ın eserlerinden derleme yapılarak gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği konseri vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplarken, barkovizyonda gösterilen Artan'ın fotoğrafları da duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement