Nejat Ustayı Anma Gecesinde Uygur Ailesi Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika
Güncel

Nejat Ustayı Anma Gecesinde Uygur Ailesi Gözyaşlarını Tutamadı

Nejat Ustayı Anma Gecesinde Uygur Ailesi Gözyaşlarını Tutamadı

Büyükçekmece Belediyesi, 'Dünya Tiyatrolar Günü’nde ünlü tiyatrocu Nejat Uygur’u andı.

28.03.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi, 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde ünlü tiyatrocu Nejat Uygur'u andı. Anma gecesine katılan Uygur ailesi, tiyatro oyununu izlerken gözyaşlarını tutamadı.

Süheyl- Behzat Uygur kardeşlerin yeni oyunu 'Dünyanın Sonu.Net', Atatürk Kültür Merkezi'nde Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün'ün de katıldığı gösteri ile Büyükçekmeceliler'in beğenisine sunuldu. Merhum tiyatrocu Nejat Uygur'un eşi Nejla Uygur'un da oğullarını izlediği oyunun sonunda duygu dolu anlar yaşandı.

Oyunda eski parlak günlerine dönmek isteyen bunalımdaki bir yazarın beceriksiz ilham perisi ile yaşadıkları absürt bir dille anlatıldı. Mustafa Arıkoğlu'nun yazdığı, Uğur Babürhan'ın yönettiği oyun, seyircilerden tam not aldı. Selamlamanın ardından seyircilerin arasındaki Belediye Başkanı Akgün'e teşekkürlerini dile getiren Behzat Uygur, "Dünya Tiyatrolar Günü'nde bizim akrabamız gibi gördüğümüz sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Üstelik bu seferki gelişimizde, Tepecik'te Nejat Uygur Kültür ve Eğitim Merkezi'ni gezmek bizlere tarif edilemez duygular yaşattı. Çok yakın zamanda babamızı, ustamızı kaybettik. Bu zor dönemimizde her an tüm samimiyetiyle yanımızda olduğu için Akgün'e çok teşekkür ederim" dedi.

"EŞİM UZUN BİR TURNEYE GİTTİ"

Nejat Uygur'un tiyatroya çok şey kattığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Tiyatronun ne olduğunu Nejat babanın oyunuyla öğrenmiştim. Böyle ustaları arkamızda bıraktık, ama onun verdiği hizmeti sunacak 2 evlat bıraktığı için kendisine teşekkür ediyorum. 'Dünya Tiyatrolar Günü'nde ebediyete uğurladığımız tüm tiyatro sanatçılarına Allah'tan rahmet diliyorum. Tiyatro hayatında çektiği parasızlık, eziyetlerle, bu toplumda yoksulluklar içerisinde geçinen bir sanatçıydı Nejat baba. Genelde fakir insanların yaşadığı Tepecik'teki Kültür Merkezi'ne, Nejat ustanın isminin verilmesi çok doğru oldu. Nejat babaya çok yakıştı. Necla abla öyle bir inanç, öyle bir aşkla hizmet etti ki, biz yerel parlamentomuzda oy birliği ile belediye meclis kararıyla kendisini 'yılın kadını' ilan ettik" diye konuştu.

Sahnede gözyaşlarını tutamayan Necla Uygur ise, "Eşim uzun bir turneye gitti. Ben de yanına gideceğim. Şu anda gökyüzünden bizleri ve çocuklarını görüyordu. Keşke burada olsaydı da, sizlerle beraber o güzel kültür merkezini görseydi. Çocuklarımı size, sizleri başkanımıza, başkanımızı da Allah'a emanet ediyorum" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nejat Ustayı Anma Gecesinde Uygur Ailesi Gözyaşlarını Tutamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement