Kırşehir'de Neşet Ertaş Ormanına 2 Bin 800 Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'de Neşet Ertaş Ormanına 2 Bin 800 Fidan Dikildi

Kırşehir\'de Neşet Ertaş Ormanına 2 Bin 800 Fidan Dikildi

Kırşehir'de merhum halk ozanı ve halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş adına oluşturulan hatıra ormanına 2 bin 800 fidan dikildi.

03.04.2014 12:17  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de merhum halk ozanı ve halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş adına oluşturulan hatıra ormanına 2 bin 800 fidan dikildi.

Mucur'un İnaç köyünde Kırşehir- Kayseri Karayolu üzerindeki 4 hektar alanda oluşturulan Neşet Ertaş Hatıra Ormanı'na fidan dikim törenine Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı A. Serdar Polat, Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Mucur Kaymakamı Arif Yalçın, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin, Orman İşletme Müdürü Yaşar Duman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'Bozkırın tezenesi' büyük üstat Neşet Ertaş'ın herkese sevgi ile baktığına ve hayatı boyunca hiçbir canlıyı incitmediğine inandığını belirten Vali Özdemir Çakacak, bu anlayıştaki bir gönül insanının adına Hatıra Ormanı oluşturulmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türk insanın gönlüne türküleriyle taht kuran değerli ozan Neşet Ertaş'ın adını yaşatma çabası içerisinde olduklarını dile getiren Vali Çakacak, "Belediyemiz yaptırdığı Kültür Merkezine onun adını verdi. Yine Üniversitemizce Güzel Sanatlar Fakültesine, Kırşehir'de yapılan bir okulumuza Neşet Ertaş adı verildi. Biz de Valilik olarak onun adına bir Kültür Sanat Evi yaptırmak için çalışıyoruz. Bugün de burada Orman İşletme Müdürlüğümüzce oluşturulan alana büyük üstadın adı verildi. 4 hektar alandan oluşan Neşet Ertaş Hatıra Ormanı'na bu gün burada toplam 2 bin 800 fidan diktik" dedi.

'Orman Sevgisi' konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden program, Vali Özdemir Çakacak'ın katılımcılarla birlikte fidan dikmesi ile sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırşehir'de Neşet Ertaş Ormanına 2 Bin 800 Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • VahitÖZDEMİR: Hasanlar Köyünün yiğit evladı Sayın Ali ŞAHN'i tekrar Mucur Belediye Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla yürekten tebrik ediyorum.Melburn-Avustralya 0 0 Yanıtla

Advertisement