Neü'de 57. Alay Sancağı Devir-teslim Töreni - Son Dakika
Yerel

Neü'de 57. Alay Sancağı Devir-teslim Töreni

Neü\'de 57. Alay Sancağı Devir-teslim Töreni

2014’ten bu yana Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde bulunan 57. Alay Sancağı’nın Çanakkale’ye devredilmesi dolayısıyla bir devir teslim töreni düzenlendi.

22.03.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2014'ten bu yana Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde bulunan 57. Alay Sancağı'nın Çanakkale'ye devredilmesi dolayısıyla bir devir teslim töreni düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Organizasyon Bilgi İletişim Topluluğu (SOBİT) tarafından düzenlenen törene, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Buluş, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından "Çanakkale 100. Yıl" adlı belgesel film izlendi. Katılımcılara duygu yüklü dakikalar yaşatan belgesel ayakta alkışlandı. 57. Alay hakkında katılımcılara bilgi veren NEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaya, aradan 100 yıl gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı'nda yaşanan acı ve gözyaşının unutulmadığını, vatan uğruna verilen şehitlerin aziz hatıralarının Türk Milletinin kalbinde daha asırlar boyu yaşatılacağını söyledi.

"ÇANAKKALE SAVAŞI SON HAÇLI SEFERİDİR"

Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaya, savaş sırasında yaşanan gelişmeleri anlatırken, "Çanakkale Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu'nu haritadan silerek, Türk milletini bu bölgeden Asya'ya sürüp çıkarmaya ahdetmiş Avrupa hıristiyanlarının başlattığı son haçlı seferidir" dedi. Çanakkale Savaşı'nın kazanılmasında askeri dehanın yanında inanç faktörünün de eşdeğer bir rol oynadığına dikkat çeken Kaya, "İnanç faktörü olmasaydı, on binlerce genç hayatını feda eder miydi?" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından devir teslim törenine geçildi. NEÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Koray Karaoğlu, sancak yemini ettikten sonra 57. Alay Sancağını öperek, SOBİT Başkanı Esra Tekin'e teslim etti. Tekin, Sancağı öperek teslim aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "57. Alay Sancağı, topluluğumuz tarafından 18 Nisan - 25 Nisan tarihleri arasında Çanakkale'ye götürülüp teslim edilecektir" dedi. Duygulu anların yaşandığı devir teslim tören programı, katılımcıların 57. Alay Sancağı ile hatıra fotoğrafı çektirmeleriyle sona erdi.

ŞEKER: "1 YILDIR SANCAK NÖBETİNDEYİZ"

57. Alay Sancağının Üniversitelerinde 1 yıldır bulunmasından duyduğu mutluluk ve gururu ifade eden NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, "Gerçekleştirdiğimiz devir-teslim törenleri ve konferanslarla Üniversitemizin Ereğli ve Seydişehir de dahil tüm fakültelerinde 57. Alay Sancağını sergiledik. Taarruz değil, ölüm emri alan 57. Alaydaki tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle tekrar tekrar andık. Çanakkale Savaşı; Osmanlıyı tarih sahnesinden silmek isteyen teknoloji devleri ile bağımsızlık savaşı veren inançlı ve kararlı Anadolu insanının, işgalciler ile vatanını ve imanını savunanların mücadelesiydi. Bu mücadeleye katılmak için okullarını bırakan tıbbiyelilerin, sılada beşik kertmelerini bırakan on beşlilerin inanç ve kararlılıklarını gözler önüne serip, ruhlarını yad edip yaşatmaya çalıştık" dedi. Şeker ayrıca; Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin başta şanlı Türk Bayrağımız olmak üzere, 57. Alay Sancağına da nizamına uygun gerekli saygı ve ihtimamı göstererek, ecdadımıza layık gençleri yetiştirme misyonuyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı.

Öte yandan, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde öğrencilere Çanakkale Savaşlarında yenen asker tayını ikram edildi. Asker tayınında buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek yer aldı. NEÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından verilen tayın, Çanakkale Savaşı'ndaki asker kıyafetlerini giyen aşçılar tarafından dağıtıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü'de 57. Alay Sancağı Devir-teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement