Nevruz Kutlamaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Nevruz Kutlamaları Başladı

Nevruz Kutlamaları Başladı

Vali Güngör Azim Tuna, Nevruz kutlamalarının startını verdi, Türk dünyasından gelen konuklarla yumurta tokuşturan Tuna “İlk kez bu kadar sanatsal etkinlikle Nevruz kutlanacak” dedi.

19.03.2014 17:40

Vali Güngör Azim Tuna, Nevruz kutlamalarının startını verdi, Türk dünyasından gelen konuklarla yumurta tokuşturan Tuna "İlk kez bu kadar sanatsal etkinlikle Nevruz kutlanacak" dedi.

Nevruz etkinlikleri Valilik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Vali Güngör Azim Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Sekreterleri Hakan Ergün, Mahmut Akkuş, TÜRKSOY Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı İdari, Mali ve Hukuki İşler Dairesi Başkanı Sanca Mülazimoğlu'nun katılımı ile yapılan toplantıda tanıtıldı. Kutlamalar, Türk dünyasından 600 sanatçı ve 500'e yakın basın mensubu ile takip edilecek. Nevruz kutlamalarının en az Türkvizyon kadar önemli olduğunu belirten Vali Tuna, bu etkinliklerin de kalıcı olmasını hedeflediklerini söyledi. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın önemli organizasyonlara imza attığını ve kalıcı eserler bıraktığını ifade eden Tuna, ajans çalışanlarına emekleri için teşekkür etti.

GELENEKSEL HALE GELECEK

Tuna "Yeni yıl aslında Türki ülkelerde baharla birlikte başlıyor 21 Mart'ta da bahar aylarının başlangıcı olan bir tarih olarak kabul edilmiş, tüm toplumlarda coşku ile kutlanan bir bayram olarak kutlana gelmiştir. Eskişehir Nevruz'un da buluşma noktası olmuştur. En eski milli bayramımız hep birlikte kutlayacağız, bu bayram milli birlik ve kimliğin oluşturulmasında büyük öneme sahiptir. Bizim için Nevruz, gönüller yapmak için çok önemli bir fırsattır. Osmanlı döneminde de yine bir devlet geleneği olarak resmi törenlerle kutlanırmış Nevruz, yine Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet eliyle kutlanmaya devam etmiş. Yakın tarihimize kadar hayatın her alanına tesir eden Nevruz'un bugün kendine yakışan bir şekilde kutlanması, birlik ve beraberlik için bir fırsat olarak yeniden keşfedilip bir buluşma noktası olarak devam etmesi gerekiyor. Bunun da geleneksel hale gelip devam etmesini arzu ediyoruz" dedi.

NEVRUZ KUTLAMALARI VE DEVİR TESLİM

Nevruz kutlamaları bugün Türk dünyası ülkelerinden gelen dans topluluklarının gösterileri ile başladı. Etkinlikler yarın saat 09: 30'da Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009'da Türk Dünyası Medya Buluşmaları, saat 10: 00'da Vilayet Meydanı'nda Meydan Şenlikleri ve saat 19: 00'da ESOGÜ Kongre Merkezi'nde ödül töreni ve dans gösterileri ile devam edecek. 21 Mart Cuma günü ise, Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Kapanış Programı birlikte yapılacak. Cuma günü saat 10: 00'da Kanatlı AVM önünden başlayacak kortej yürüyüşü, 10: 00'da Vilayet Meydanı'ndaki kutlamalarla devam edecek. Etkinlikler kapsamında; saat 13: 30'da Eti Arkeoloji Müzesi'nde Gazi Üniversitesi "Türk Mitolojisinden İzler Sergisi", saat 14: 00'da ise dans gösterileri, Arslanbek Sultanbekov ve Uğur Işılak konseri Eskişehirlilerle buluşacak. Nevruz kutlamalarının sonunda ise Türk Dünyası Kültür Başkenti Kapanış Programı saat 19: 30'da Anadolu Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Programda önce dans toplulukları gösterisi, sonra ise devir teslim töreni yer alacak. Program; Saray Kıyafetleri Defilesi, Mehter takımı Gösterisi, Jamala ve Orhan Hakalmaz konserleri ile son bulacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevruz Kutlamaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement