Nevruzda Kilisedeki Hırsızlık Davası - Son Dakika
Güncel

Nevruzda Kilisedeki Hırsızlık Davası

Zeytinburnu'ndaki Nevruz programında Rum Ortodoks Aya Pareskevi Kilisesi'ne zarar verdiği, Türk bayrağını yırttığı ve hırsızlık yaptığı iddia edilen 10 kişinin yargılanmasına devam edildi.

23.06.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu'ndaki Nevruz programında Rum Ortodoks Aya Pareskevi Kilisesi'ne zarar verdiği, Türk bayrağını yırttığı ve hırsızlık yaptığı iddia edilen 10 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 51. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Mehmet Sıddık Kesim ve Kenan Demir katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Mehmet Sıddık Kesim, geçen yıl yapılan nevruz programının düzenleyicisi olduğunu belirterek, "Olay günü olay yerinde görevliydim. Kolluk kuvvetleri ile irtibat halindeydik. Olay yerinde suç teşkil edecek bir şey yapılmaması için sürekli uyarılar yapıyorduk. Olayın meydana geldiği kilisenin olduğu bölge güvenlik güçlerinin kontrolündeydi." dedi.

Hakim Erdoğan Ayata, sanıklar Münir Abukan ve Özgür Candere hakkında "devletin egemenlik alametinin aşağılanması" suçundan açılan dava ile ilgili soruşturmanın Adalet Bakanlığı'nın iznine tabi olduğunu ve izin almaksızın dava açılmış oluşu nazara alınarak, bakanlığın Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne yazı yazılarak dava açılması için izin verilip verilmediğinin sorulmasına karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

-İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 22 Mart 2015'te Zeytinburnu Kazlıçeşme meydanında "nevroz bayramı" konulu miting düzenlendiği, düzenleyenlerin şüpheliler Ali Sönmez Kayar, Ecevit Taştı, Erkan Karabay, Mehmet Sıddık Kesim, Sadrettin Güler, Seyri İpek ve Ayşe Vildan Sevgenay Kıran olduğu belirtildi.

Mitinge katılanların meydanın yanında bulunan Rum Ortodoks Aya Pareskevi kilisesinin etrafındaki bariyerleri aşıp kilisenin bahçe kapısını eğerek önce kilisenin bahçesine ve kilise müştemilatının içine girdikleri ve oradan kilisenin çatısına çıktıkları, kilisenin çatı kiremitlerini kırdıkları, giriş kapısı üzerindeki haçı yerinden söktükleri, kilise çanını söküp çaldıkları anlatılan iddianamede, kiliseye girenlerin bahçedeki tuvaletin ahşap kapısını kırdıkları, kilise müştemilatında kalan müştekinin yatak odasına girip eşyalarını dağıttıkları, odanın tavan tahtalarını kırdıkları kaydedildi.

Şüpheli Özgür Candere'nin kilisenin bahçesinde bulunan Türk bayrağını çekili bulunduğu direkten indirdiği, diğer şüpheli Münir Abukan'ın ise bayrağı alıp yırttığı ve yere attığı kaydedilen iddianamede, şüpheli Kenan Demir'in olay yerindeki parmak izinden kimliğinin belirlendiği, şüpheliler, Ali Sönmez Kayar, Ecevit Taştı, Erkan Karabay, Mehmet Sıddık Kesim, Sadrettin Güler, Seyri İpek ve Ayşe Vildan Sevgenay Kıran'ın düzenleyiciler olarak toplantının düzenini sağlayamadıklarının tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, şüpheliler Ali Sönmez Kayar, Seyri İpek, Ayşe Vildan Sevgenay Kıran, Ecevit Taştı, Sadrettin Güler, Mehmet Sıddık Kesim ve Erkan Karabay hakkında "Yasalara karşı hareketi önleyememe" suçundan 6 aydan 2 yıla, şüpheli Kenan Demir hakkında "nitelikli hırsızlık" ve "mala zarar verme" suçlarından 5 yıl 4 aydan 13 yıla, şüpheliler Özgür Cendere için de "evletin egemenlik alametinin aşağılanması", "nitelikli hırsızlık" ve "mala zarar verme" suçlarından 6 yıl 4 aydan 16 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevruzda Kilisedeki Hırsızlık Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement