Nevşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde çeşitli türde kümes hayvanları dağıtıldı.

22.04.2016 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde çeşitli türde kümes hayvanları dağıtıldı.

Derinkuyu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, çiftçilerin talepleri doğrultusunda tavuk, hindi ve civciv türleri dağıtımı yapıldı.

Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz, ilçedeki çiftçilere toplamda bin 30 adet kümes hayvanı dağıtımının yapıldığını belirterek, "Çiftçilerimiz için ilk kez tavuk, hindi ve civcivler getirerek dağıtımını gerçekleştirdik. Bundan sonra çiftçilerimizin farklı da olsa taleplerini yerine getirmeye çalışacağız." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Ünver UCGL üyeliğine seçildi

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'in, Gaziantep'te gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) Dünya Konseyi üyeliğine seçildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Ünver'in UCLG-MEWA'nın 3. Olağan kongresinde yapılan seçimle Dünya Konseyi üyeliğine yeniden seçildiği belirtilirken, Ünver'in yerel yönetim alanında dünyanın en büyük teşkilatı konumundaki Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı bünyesinde 2013-2016 yıllarını kapsayan bir önceki dönemde de görev yaptığı hatırlatıldı.

SGK'dan vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Nevşehir İl Müdürlüğü tarafından Derinkuyu ilçesinde vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SGK İl Müdürü Mehmet Ali Yıkarbaba'nın konuşma yaptığı toplantıda, emeklilik işlemleri, SGK hizmet dökümleri verilmesi, sosyal güvenlik ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Yıkarbaba, "Vatandaşlarımız, özellikle emeklilik konusunda ve SGK'nın verdiği hizmetlerle ilgili bilgi talebinde bulunuyor. Biz de ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla programlar düzenleyip merak edilen soruları ilk elden cevaplıyoruz" dedi.

Toplantıya, SGK yetkililerinin yanısıra, Derinkuyu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Sarı, Ziraat Odası Başkanı Ömer Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nevşehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement