Nevşehir Trafik Cezası Tartışması Ardından Gözaltında Dayak İddiası - Son Dakika
Güncel

Nevşehir Trafik Cezası Tartışması Ardından Gözaltında Dayak İddiası

Nevşehir Trafik Cezası Tartışması Ardından Gözaltında Dayak İddiası

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde, kamyonlarına ceza kesilmesi ardından çıkan tartışma üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 35 yaşındaki Şaban Tunca ile kardeşi 28 yaşındaki Fikret Tunca'nın burada dövülerek hastanelik edildikleri öne sürüldü.

12.07.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Derinkuyu İlçesinde, kamyonlarına ceza kesilmesi ardından çıkan tartışma üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 35 yaşındaki Şaban Tunca ile kardeşi 28 yaşındaki Fikret Tunca'nın burada dövülerek hastanelik edildikleri öne sürüldü.

Derinkuyu İlçesi'nde Hikmet Şahin yönetimindeki kamyon aşırı yüklü olduğu gerekçesiyle trafik ekibi tarafından durduruldu. Trafik polislerinin aşırı tonajdan dolayı kamyona ceza kesmesi üzerine Hikmet Şahin, kamyon sahipleri Şaban Tunca ve kardeşi Fikret Tunca'yı arayarak olayı haber verdi. Gelen Tunca kardeşler ile polisler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine trafik polisleri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Sevk edilen takviye ekiplerin yardımı ile polis otosuna bindirilen iki kardeş, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bir süre sonra ise, ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polisler tarafından dövüldüğünü öne süren iki kardeşten Şaban Tunca'nın beyin kanaması geçirdiği tespiti yapılınca hemen ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından Şaban Tunca yoğun bakıma alındı. Fikret Tunca ise, hastanenin acil servisinde ayakta tedavi edildi. Tunca kardeşlerin yakınları ise, Şaban ve Fikret Tunca'nın karakolda polislerden elleri kelepçeli bir vaziyette dayak yediklerini iddia etti.

Nevşehir Devlet Hastanesi'ne gelen Tunca kardeşlerin yakınları ise, karakolda polislerin elleri kelepçeli halde dayak attıklarını, Şaban Tunca'yı nezarete götürürken ayağına vurdukları tekme ardından merdivenlerden yuvarlanarak beyin kanaması geçirmesine neden olduklarını iddia ederken, şunları anlattı 5- 6 polisimizin yaptığı darp sonucunda arkadaşımız ameliyata alındı. Dayaktan sonraki halini gördüm. Kendinde değildi. 5- 6 polis dövmüş. Dayağın nedenini polislere sormak gerekir. Darp edilen kişi Derinkuyu'nun vergi rekortmeni olan bir işadamıdır. İçki içmez, taşkınlık yapmaz. İşinde- gücünde olan birisidir. Küçük bir ilçede bu kadar tanınmış bir simaya bu yapılmaz. Dövülen Şaban Tunca'nın BİMS Fabrikası, nalburiye dükkanı var. Olay, basit bir trafik cezası yüzünden oluyor. Kamyonlarına ceza kesmişler. Bunun üzerine polislerle tartışma çıkıyor. Ellerini kelepçeleyip gözaltına alınıyor. O halde Derinkuyu ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüp nezarete atılırken merdivenlerde tekme atılıyor. Merdivenlerden elleri kelepçeli vaziyette yuvarlanıyor.

Emniyet yetkilileri Şaban Tunca'nın karakol merdivenlerinden indiği sırada ayağının demirlere takılarak düştüğünü söyledi. İddialarla ilgili olarak Derinkuyu Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir Trafik Cezası Tartışması Ardından Gözaltında Dayak İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement