New Horizons Uzay Aracı Plüton'dan İlk Görüntüyü Geçti - Son Dakika
Güncel

New Horizons Uzay Aracı Plüton'dan İlk Görüntüyü Geçti

Plüton gezegeninin yüzeyine şu ana kadarki en yakın uçuşunu yapan uzay aracı New Horizons'tan ilk fotoğraf geldi. Plüton'un üzerinde beliren kalp şekli ise dikkat çekti.

14.07.2015 16:40  Güncelleme: 17:11

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Instagram hesabından yayımladığı fotoğraf, dokuz yıldır uzayda seyahat eden uzay aracından gelen ilk görüntü. Uzay aracı Plüton'a en yakın uçuşu Türkiye saatiyle 14.49'da gerçekleştirdi.

Fotoğrafın en dikkat çekici özelliği ise Plüton'un üzerinde beliren kalp şekli.

DÜNYAYA AŞK NOTU

NASA'nın 'görkemli Plüton'dan önizleme' başlığıyla paylaştığı fotoğrafın altına şu not düşüldü: "Cüce gezegen, 9 yıldır 3 milyar mil yol kat eden New Horizons uzay aracımız aracılığıyla dünyaya bir aşk notu gönderdi. Bu fotoğraf, bugün yapılacak en yakın uçuştan önce alınan son ve en detaylı görüntü."

TWİTTER SAYFASINDA KALP ŞEKLİ KULLANILDI

NASA'nın Twitter sayfasında, gezegenin üzerinde beliren kalp şekli kullanılarak, "Plüton'u seviyorum" yazısı paylaşıldı.

YOLCULUĞUNA 2006 YILINDA BAŞLAMIŞTI

New Horizons, güneş sistemindeki yolculuğuna 19 Ocak 2006'da Florida'daki Cape Canaveral uzay üssünden saatte 58 bin 536 kilometre hızla ilerleyerek başlamıştı.

BUGÜNE KADARKİ EN DETAYLI GÖRÜNTÜ

Mars ve Jüpiter'i geçen New Horizons Plüton'a yaklaşık 12 bin kilometre yaklaştı. Dokuz yıllık misyonun sonuna gelen New Horizons 1930 yılındaki keşfinden bu yana gizemini koruyan Plüton ile ilgili bugüne kadarki en detaylı görüntülerini geçti.

Plüton'un daha önceki görüntülerini Hubble Uzay Teleskobu çekmişti.

New Horizons Uzay Aracı Plüton\'dan İlk Görüntüyü Geçti

Son Dakika Güncel New Horizons Uzay Aracı Plüton'dan İlk Görüntüyü Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ggg: hani bazi salaklar var dunya yuvarlak degil duz diye. bu herifler halen aramizda yasiyorlar ne hikmetse.bunlarin herseyi din iman huri ve para..millet 9 yil once uzayi kesfetmek icin mekik yolladi biz daha hukumeti kurup devletin milletin cikarlarini koruyacaz. 5 4 Yanıtla
  • kemal: osmanlı çocuklarıymış beyinsizler bari oturun izleyin ağzınızı açmadan. 3 5 Yanıtla
  • türkiyem : dunyadan başka gezegen de hayat yok 0 7 Yanıtla
  • mert mert: bir ara bu zavalliyi gezegenlikten attılar filan dava açtı bu tabi yürütmeyi durdurma filanda alamadı neysem sonra davayi kazandi da geri döndü itibarını geri verdiler işte Neptün le Satürn demiş bu gezegen olamaz vs kulis yapmislar dedikodu yapmislar çok cekti çocuk bide küçük diye hep bir hor görme falan asaglama. .. neyse döndü sonucunda bunada şükür :))) 4 1 Yanıtla
  • Tr: Yorumlara bak. Utanç kaynağısınız insanlık için. 4 1 Yanıtla
  • Hasan sönmez: 9 yılda gitmişlerse yakıtı nasıl temin etmişler 0 5 Yanıtla
  • zalımpos: adamı gezegenlikten çıkarttınız utanmadan bir de ziyaret mi edeceksiniz.ey cehape bunu plütona nasıl yaparsın :)) 3 1 Yanıtla
  • Ömer mert: Saçma sapan bir video, güya pluton gezegeni seyredecektik, anlamsız gereksiz alakasiz bir belgesel ... 0 2 Yanıtla
  • ince mesaj ......Allah Hakkettıgı gibi AGIRLAR KU: gidelim buralardan dayanamıyorum .............. 1 0 Yanıtla

Advertisement