Niğde Kahraman Astsubay İçin Hatıra Ormanı Oluşturulup Adı Liseye Verildi - Son Dakika
Güncel

Niğde Kahraman Astsubay İçin Hatıra Ormanı Oluşturulup Adı Liseye Verildi

Niğde Kahraman Astsubay İçin Hatıra Ormanı Oluşturulup Adı Liseye Verildi

Kahraman Astsubay için hatıra ormanı oluşturulup adı liseye verildiDarbe girişiminde bulunan Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için Orman Genel Müdürlüğü tarafından memleketi Niğde'de 'P.Asb.Kd.Bçvş. Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı' oluşturuldu.

22.07.2016 18:43

Kahraman Astsubay için hatıra ormanı oluşturulup adı liseye verildi

Darbe girişiminde bulunan Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için Orman Genel Müdürlüğü tarafından memleketi Niğde'de 'P.Asb.Kd.Bçvş. Ömer Halisdemir Hatıra Ormanı' oluşturuldu. Ayrıca şehidin adı bir liseye verildi.

Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde 15 dekarlık arazide oluşturulan hatıra ormanında ilk fidanlar, şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ailesinin de katıldığı törenle dikildi. Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz ile Çukurkuyu Belediye Başkanı AK Partili İleri Koçak'ın da yer aldığı törende 300 fidan toprakla buluştu.

Törende bir konuşma yapan Adnan Diltemiz, "Gönül isterdi böyle bir sebepten dolayı burada fidan dikmeyelim ama çok üzgünüz. Ülkemizin kahraman evladı Ömer Halisdemir kardeşimizin anısına bir hatıra ormanı kurmak için buradayız. Ömer kardeşimizi tarih yazacak. Biz şimdi konuşuyoruz bizlerden yüzlerce yıl sonra unutulmayacak bir kahraman" dedi.

Duygusal anların yaşandığı törende baba Hasan Hüseyin Halisdemir hatıra ormanı tabelasındaki şehidin fotoğrafını eliyle severek, "Oğlum seni vatana verdiydim. Allah razı olsun vatanına sahip çıktın. Vatanına sahip çıktın kuzum, gururlandırdın Türk Milletini kuzum" dedi.

ADI LİSEDE YAŞATILACAK

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu da kahraman askerin adının Bor İlçesi'nde bulunan fen lisesine verildiğini söyledi. Okulun adının Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirildiğini belirten Peynircioğlu, şunları söyledi:

"Ömer Halisdemir, darbecilerle kahramanca çatışarak şehit oldu. Gelen darbecilerin başındaki subayı da öldürerek o darbecilerin dağılmasına vesile oldu. Bizzat Özel Kuvvetler Komutanımızın bana ilettiği, Ömer Halisdemir'in bu darbenin önlenmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğuydu. Niğde Valiliği olarak kahraman şehidimizin isminin yaşatılması adına kendi memleketi Bor İlçesi'nde en güzide okullarımızdan olan fen lisemizin adını Bor Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirilmesi kararı aldık."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde Kahraman Astsubay İçin Hatıra Ormanı Oluşturulup Adı Liseye Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement