Nilüfer Kurban Bayramına Hazır - Son Dakika
Yerel

Nilüfer Kurban Bayramına Hazır

Nilüfer Kurban Bayramına Hazır

Nilüfer Belediyesi, kurban bayramı için hazırlıklarını tamamladı.

09.10.2013 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi, kurban bayramı için hazırlıklarını tamamladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nı gezerek, kurban satıcılarıyla da bir araya geldi. Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yaptık. Bizim satış alanımız Alaadinbey Mahallesi'nde bulunuyor. Son derece modern şekilde düzenlenmiş bu alanda satışlarımız devam ediyor. Kesim yerimiz de bayram boyunca vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yine bunun dışında İhsaniye Siteler, Ataevler ve Konak pazarlarında kurulacak kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Diğer belirlenen alanlarımızda da vatandaşlarımıza kendi imkanlarıyla kurban kesme imkanı sunacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız, kurbanı kendi kesemiyorsa uzman birine kestirmeleri" dedi.

Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçede bayram boynca görev başında olacak ve kesintisiz hizmet verecek. Nilüfer Kaymakamlığı başkanlığında kurulan Nilüfer Kurban Hizmetleri Komisyonu kararınca, vatandaşların kurbanlarını sağlık şartlarına, çevre temizliğine ve dini vecibelere uygun bir şekilde kestirmelerine yardımcı olmak için Nilüfer Belediyesi'nce kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Nilüfer'de büyükbaş ve küçükbaş kurban satışı ve kesimi Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nda yapılacak. Kurban satış yeri olarak gösterilen ve izin verilen yerlerin dışında herhangi bir noktada satış yapılmasına izin verilmeyecek. Bunun dışında İhsaniye Siteler, Ataevler ve Konak pazarlarına kurulacak kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Sokak aralarında denetimsiz ve kontrolsüz kurban satışına ve kesimine izin verilmeyecek.

İsteyen vatandaşların kendi imkanlarıyla kesim yapmalarına imkan sağlamak için Karaman, Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, 100.Yıl, Üçevler, Fethiye pazar yerleriyle Hasanağa TOKİ, Görükle şantiyesi, Göçmen Konutları Pazaryeri, Kayapa Otoparkı ve Gölyazı Balık Mezaı'nda da gerekli kurban kesim düzenekleri ve askılıkları hazırlanacak. Nilüfer'de ayrıca hem satış, hem de kesim hizmeti verecek olan yetiştiricilik yapan işletmeler de komisyonca kayıt altına alınacak.

Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nda bayramın 1. ve 2. 3. günleri, diğer kesim noktalarında bayramın 1. günü kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 444 16 03 ve Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nın 413 32 61 numaralı telefonlarını arayabilecekyapabilecek. Alaaddinbey Hayvan Pazarı'ndaki kesim işlemlerinde yığılmaları önlemek için vatandaşların kesim sırası almaları gerekiyor.

Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 225 TL, küçükbaş hayvanlar için 35 TL ücret alınacak. Kurbanını kendi kesenlerden de büyükbaş kurban için 10 TL, küçükbaş kurban için 5 TL tesisten yararlanma ücreti alınacak.

Vatandaşlar kendi konut hududu veya bu maksat için hazırlanmış özel yerlerinde kendi kurbanlarını kesebilecek. Belirlenen kesim yerleri dışında ve açık alanlarda kesim yapanlar zabıta, emniyet ve jandarma tarafından engellenecek ve ceza kesilecek. Belirlenen yerlerin dışında yapılacak kesimlere 437 TL ile 2 bin 195  TL arasında ceza kesilecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nilüfer Kurban Bayramına Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement