Norveç, Ortadoğu'da Birbiriyle Savaşan Vatandaşlarını Konuşuyor - Son Dakika
Güncel

Norveç, Ortadoğu'da Birbiriyle Savaşan Vatandaşlarını Konuşuyor

Norveç, Ortadoğu\'da Birbiriyle Savaşan Vatandaşlarını Konuşuyor

Norveç vatandaşlarının Kobani'de IŞİD ve Kürt gruplar içinde karşılıklı savaşması ülke gündeminde tartışılıyor.

20.11.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Kobani (Ayn El Arap) kentinde IŞİD ile savaşan Kürt gruplar içinde bir Norveç vatandaşının hayatını kaybetmesi karşılıklı savaşan Norveç vatandaşlarını ülke gündemine taşıdı.

Norveç basın yayın organlarında, Türkiye sınırı yakınındaki Kobani'ye terör örgütü IŞİD'in saldırı başlatmasından sonra Kürt gruplar bünyesinde savaşmak için Norveç'ten 10 ile 20 arasında Norveç vatandaşının bölgeye gittiği belirtildi. Ülkeden ayrıca IŞİD saflarında savaşmak üzere onlarca Norveç vatandaşının Irak ve Suriye'ye gittiği ifade edildi.

Son olarak Kobani'deki çatışmalarda Norveç vatandaşı 28 yaşındaki Erol Can'ın hayatını kaybettiği haberleri üzerine konu ülke gündeminde üst sıralara çıktı. Erol Can'ın IŞİD'e karşı savaşırken ölen ilk Norveçli olduğu açıklandı. IŞİD tarafında şimdiye kadar hayatını kaybeden Norveç vatandaşlarının sayısının ise 12'ye ulaştığı kaydedildi.

Norveçli uzmanlar, Norveç vatandaşlarının birbirleriyle savaşmasının ülke tarihinde nadir görülen bir durum olduğunu belirtiyor. Yarbay Palle Ydstebö, benzer bir durumun Amerikan iç savaşında görüldüğünü belirtti. O savaşta çok sayıda Norveçlinin cephenin iki tarafında savaştığını belirten Ydstebö, "Ancak bu örnek, coğrafi ve nedensel olarak çok farklı bir konumda. Diğer tarafta bugün Kobani'de olanlar ise Norveç savaş tarihi bakımından bir ilk olabilir" dedi. - Norveç

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveç, Ortadoğu'da Birbiriyle Savaşan Vatandaşlarını Konuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement