Norveçli Mahkumlar Cezalarını Hollanda'da Çekecek - Son Dakika
Güncel

Norveçli Mahkumlar Cezalarını Hollanda'da Çekecek

Norveç'teki 242 mahkum, bu ülke hapishanelerindeki kapasite sorunundan dolayı cezalarını Hollanda'da çekecek.

23.01.2015 11:03  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Norveç'teki 242 mahkum, bu ülke hapishanelerindeki kapasite sorunundan dolayı cezalarını Hollanda'da çekecek.

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fred Teeven, Norveç'le anlaştıklarını belirterek, yaz aylarında gelecek mahkumların Veenhuizen hapishanesine nakledileceğini söyledi.

Mahkumların arasında Norveç'te hapis cezası almış başka ülke vatandaşlarının da bulunabileceğini belirten Teeven, Norveç ile üç yıllığına anlaştıklarını, bunun daha sonra uzayabileceğini kaydetti.

Anlaşmaya göre, Hollanda'ya gelecek mahkumlar arasında ömür boyu ya da uzun süreli hapis cezasına çarptırılanlar yer almayacak.

Bakanlık müsteşarı, daha önce tasarruf tedbirleri kapsamında kapatılacağı belirtilen Veenhuizen'deki hapishanenin Norveç ile yapılan anlaşmanın sona ermesinden sonra açık kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Belçika da daha önce Hollanda ile benzer bir anlaşma yapmıştı. Hapishanelerindeki kapasite yetersizliğinden dolayı alternatif çözümler arayan Belçika, 2009 yılında 650 mahkumu Hollanda'nın Tilburg kentindeki hapishaneye göndermişti. Hapishanedeki 500 hücreyi kiralayan Belçika, mahkum başına Hollanda'ya yılda 60 bin avro ödemişti. Belçika yasalarına göre muamele gören mahkumların kaldığı cezaevinin güvenlik ve personel gibi ihtiyaçları ise Hollanda tarafından karşılanmıştı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveçli Mahkumlar Cezalarını Hollanda'da Çekecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement