Numan Kurtulmuş: İlim Yayma Cemiyeti 6'ncı Kardeşimizdi - Son Dakika
Güncel

Numan Kurtulmuş: İlim Yayma Cemiyeti 6'ncı Kardeşimizdi

Numan Kurtulmuş: İlim Yayma Cemiyeti 6\'ncı Kardeşimizdi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi'ni ziyaret ederken, babasının da bu cemiyetin kurucusu olduğunu söyledi.

17.01.2016 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi'ni ziyaret ederken, babasının da bu cemiyetin kurucusu olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Biz 5 kardeşiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki İlim Yayma Cemiyeti bizim altıncı kardeşimizdi, hatta hepimizden daha değerli bir kardeşti. Cemiyetin kurucularından olan babamızın gözünde de öyleydi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kızılcaham'daki temasları kapsamında gezdiği Nuray Yeşil Müzesi'ndeki ziyaretçi defterini imzaladı. Müzeyi yaptıran işadamı Ali Yeşil, Kurtulmuş'a hediye verdi. Kurtulmuş, Şehir Müzesi'nde, Kızılcaham'a iz bırakmış, 30'a yakın önemli şahsiyetlerin heykelini de inceledi.

Babasının kurucularından olduğunu belirttiği İlim Yayma Cemiyeti'nin Kızılcahamam Şubesi'ni ziyaret eden Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, "İmam hatip liselerinin olmadığı o dönemlerde benim rahmetli babam şu an çatısı altında bulunduğumuz İlim Yayma Cemiyeti'nin kuruluşu ve sonraki dönemlerde çok emek vermiş kişilerden bir tanesidir" dedi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Biz 5 kardeşiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki İlim Yayma Cemiyeti bizim 6'ncı kardeşimizdi, hatta hepimizden daha değerli bir kardeşti. Babamızın gözünde de öyleydi ve bize şöyle söylerdi: 'Bak evladım; bu İmam Hatip Lisesi'nde okuyanların içerisinden hakimler, avukatlar, öğretim görevlileri, valiler, kaymakamlar, bakanlar, başbakanlar çıkacak' derdi. O zaman İmam Hatip Lisesi mezunlarının bırakın bu makamlara gelmesi, herhangi bir üniversiteye dahi gitmesi mümkün değildi. Allah'a çok şükür o ihlaslı ve gayretli çalışmalar ile memleketin dört bir tarafından zeki, vatansever, ahlaklı, imanlı Anadolu çocuklarının okuduğu bir okul oldu. Ondan sonra çok sayıda insan vali oldu, kaymakam oldu, milletvekili oldu, bakan oldu, başbakan oldu, Cumhurbaşkanı oldu. Allah'a çok şükür bundan sonra da olacak. Şu salonun içerisinden son derece kıymetli, Türkiye'ye yön verecek kızlarımızdan, erkeklerimizden bir çok insan çıkacak. Biz görmesek bile sizler göreceksiniz."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, toplantı ardından bir süre çocuklarla görüşüp, isteklerini dinledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Numan Kurtulmuş: İlim Yayma Cemiyeti 6'ncı Kardeşimizdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement