Nuri Şahin: Hedef Avrupa Şampiyonası'nda İyi Bir Derece Elde Etmek - Son Dakika
Güncel

Nuri Şahin: Hedef Avrupa Şampiyonası'nda İyi Bir Derece Elde Etmek

Nuri Şahin: Hedef Avrupa Şampiyonası\'nda İyi Bir Derece Elde Etmek

– A Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde İsveç ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya kampında sürdürdü.

22.03.2016 21:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

A Milli Futbol Takımı, Fatih Terim yönetiminde İsveç ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya kampında sürdürdü. Uzun sakatlık döneminin ardından yeniden milli takımda yer alan Nuri Şahin, "Bundan sonraki hedef her turnuvaya katılmak. Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek" dedi.

Fransa'da düzenlenecek EURO 2016 hazırlıkları kapsamında perşembe günü İsveç ile özel maçta karşı karşıya gelecek A Milli Takım, Antalya'daki ikinci çalışmasını yaptı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1.5 saat sürdü. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, yarı sahada taktik maçla devam etti. Fatih Terim, taktik maçta oyunu sık sık durdurup futbolcularını uyardı. Antrenman yenilenme koşusuyla sona erdi.

Antrenmana Almanya'da üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisi gören Hakan Çalhanoğlu katılmadı. Hakan Çalhanoğlu'nun ilerleyen günlerde Antalya kampına katılacağı aktarıldı. Nuri Şahin ise takımla Antalya kampındaki ilk çalışmasını yaptı. Sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz, Serdar Aziz ve Onur Recep Kıvrak ise fizyoterapist eşliğinde salonda çalıştı.

ESKİ MİLLİ FTBOLCULAR TECRÜBELERİNİ AKTARIYOR

Antrenmanda Tümer Metin, Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci de yer aldı. Takımla koşu yapan Tuncay, Tümer ve Nihat'ın bilgi ve tecrübelerini diğer futbolcularla paylaşması için kampta yer aldığı belirtildi.

A milli takımın EURO 2016 öncesi gerçekleştirdiği Antalya kampında, takımda birlik ve beraberliğin artırılması ve futbolcuların genelinde üst seviyede verim alınmasının amaçlandığı vurgulandı.

NURİ ŞAHİN: GURUR VERİCİ

Milli takım kampında gazetecilere açıklama yapan Nuri Şahin, uzun sakatlık döneminden sonra yeniden milli takıma çağrılmanın ve Türkiye için oynamanın gurur verici olduğunu söyledi. Milli takımda yeniden yer aldığı için mutlu olduğunu vurgulayan Nuri Şahin, "Benim için çok güzel bir haber oldu. Hocam her zaman bana güvendi, sağolsun. Her zaman davet etti, bu sefer de öyle oldu" dedi.

HEDEF HER TURNUVAYA KATILMAK

EURO 2016 elemelerinde kötü başlayıp çok iyi bitirdiklerini aktaran Nuri Şahin, "Hem ekip olarak, hem oyuncu ağabeylerim, kardeşlerim inanılmaz bir eleme turu geçirdi. Mucize denebilecek şeyler yaşattılar bize. Bundan sonraki hedef her turnuvaya katılmak, Avrupa Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek, Elimizden gelen en iyisini yapmak. Bunun her zaman Türkiye futbol takımının hedefi olması lazım" diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK KUPASIYLA

Antrenman sonunda Liselerarası Dünya Hentbol Şampiyonu Serik Yükseliş Koleji sporcuları kazandıkları kupa ve madalyalarla milli takım futbolcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. A Milli Takım, İsveç maçının hazırlıklarını yarın saat 19.00'da kamp yaptığı otelde 15 dakikası basına açık olarak yapacağı antrenmanla sürdürecek. Ayrıca Fatih Terim ve bir oyuncu saat 18.30'da basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair maç öncesi açıklama yapacak.

TÜRK FUTBOLUNDA YENİ SİSTEM

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına Antalya'da başlayan A Milli Futbol Takımı Fatih Terim yönetiminde 4 aşamalı yeni sisteme geçti. Oyuncu seçimi, performans analizi, oyuncu eğitimleri, rakip analizi konu başlığıyla Türk futbolunda devrim olarak nitelendirilen sistemi milli takımda gerçekleştiren Terim, oyuncu seçiminde TFF'nin scout ekibinin tüm liglerde yapacağı futbolcu taramasında hazırladığı raporlar elektronik ortamda inceleyecek. Bu raporlarda futbolcuların pas, şut, taktiksel pozisyonlar gibi istatistiksel verileri yer alacak. Futbolda gelişmiş ülkelerde kullanılan performans analizi sisteminde milli takımdaki futbolcuların fiziksel aktivitelerinin verimliliği değerlendirilecek. Oyuncu eğitiminde futbolcular maç görüntülerini izleyerek kendilerini, rakip takım futbolcularını değerlendirme imkanı bulacak. Milli takım sporcularının sağlık durumlarına özel önlem alacak. Sağlık ekibi futbolcuların dinlenme, beslenmesi gibi konular, antrenman verimliliği açısından değerlendirilecek ve tükürük ile idrar takibi yapılarak, sonucu teknik heyete ulaştırılacak.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nuri Şahin: Hedef Avrupa Şampiyonası'nda İyi Bir Derece Elde Etmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement