Nusaybin'de Doktorun Darp Edildiği İddiası - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Doktorun Darp Edildiği İddiası

Nusaybin\'de Doktorun Darp Edildiği İddiası

Mardin'in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan psikiyatri uzmanının darp edildiği iddiası ile meslektaşları iş bıraktı.

21.01.2014 17:44

Mardin'in Nusaybin İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan psikiyatri uzmanının darp edildiği iddiası ile meslektaşları iş bıraktı.

Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli psikiyatri uzmanı Dr. Eren Abatan'ın, sabah muayeneye gelen bir hasta tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Sol el parmakları kırılan Dr. Abatan tedavi edilmek üzere Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi el cerrahisi bölümüne sevk edildi. Meslektaşlarının darp edilmesi üzerine Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli çalışanlar ise iş bıraktı.

Nusaybin SES Temsilciliği ve Türk Tabipler Birliği adına açıklama yapan Dr. Ramazan Kaya, sabah saatlerinde psikiyatri uzmanı olarak görev yapan Dr. Eren Abatan'a uygulanan şiddet eylemini kınadıklarını belirtti. Kaya, "Bu tür olay ve daha vahim olayların yaşanmaması, hasta hekim ilişkilerinin çağdaş toplumlarda olduğu gibi alt yapısının oluşturulması, hastane yönetiminden ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden fiziki şartların düzeltilmesi dahil olmak üzere sağlık personelleri sıkıntısının giderilmesi ve her türlü önlemin alınması aciliyet arz etmektedir" dedi.

Sağlık alanında son yıllarda artan şiddet olaylarının sağlık emekçilerinin fiziksel ve psikolojik sağlığını olumsuz etkileyecek bir noktaya ulaştığını söyleyen Kaya, "Kamu ve özel ayrımı olmadan, her düzeydeki sağlık kurumunda her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır. Son yıllarda hasta veya hasta yakınları tarafından sağlık emekçilerine yönelik artan şiddetin sebeplerinin başında uygulanan sağlık politikaları ve yetkililerin halkla sağlık emekçilerini karşı karşıya getiren kışkırtıcı üslubu büyük rol oynamaktadır" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Doktorun Darp Edildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement