Oba Makarna Eğitime Desteğini Arttırarak Sürdürecek - Son Dakika
Yerel

Oba Makarna Eğitime Desteğini Arttırarak Sürdürecek

Oba Makarna Eğitime Desteğini Arttırarak Sürdürecek

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katkı sağlayan Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü’ye teşekkür plaketi veren İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, önümüzdeki dönemlerde Nurdağı’nda tarım meslek lisesi açılacağı müjdesini verdi.

01.06.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklere katkı sağlayan Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü'ye teşekkür plaketi veren İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, önümüzdeki dönemlerde Nurdağı'nda tarım meslek lisesi açılacağı müjdesini verdi.

Üretim ve İhracat şampiyonu Oba Makarnanın sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki çalışmaları sürerken Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci çeşitli dönemlerde eğitimle ilgili faaliyetlere verilen desteklerden dolayı Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü'ye teşekkür plaketi verdi. Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü'yü makamında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci önümüzdeki dönemlerde Nurdağı'nda kurulması planlanan tarım meslek lisesi hakkında da bilgiler vererek her geçen gün eğitim alanında yenilikler gerçekleştirildiğini belirtti.

Gaziantep'in ve Türkiye'nin tarım meslek liselerine ihtiyaç duyduğunu ifade eden Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü böyle bir lisenin bölge tarımının gelişmesi ve tarımsal alanların doğru eller tarafından işlenmesinin ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Gaziantepli hayırsever vatandaşların eğitim alanındaki okul sorununun çözümüne yönelik verdiği desteğin küçümsenemeyecek boyutta olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, il genelinde görev yapan eğitimcilerin de motivasyonunun yükseltilmeye çalışıldığını ve İl Milli Eğitim Müdürü olarak günün her saati eğitim kurumlarıyla koordinasyon içerisinde görev yaptıklarını belirtti.

Meslek liselerinin yaygınlaştırılması ve gençlerin meslek liselerine yönlendirilmesinin de önemli olduğuna dikkat çeken Ekinci bu anlamda Gaziantep'in mesleki alandaki ihtiyaçlarının tespit edilerek bu alanların yetişmiş insan gücü açığının kapatılması gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemlerle ilgili yaptığımız planlama içerisinde tarım meslek lisesi gündemimizde yer alıyor. Nurdağı ilçemizde böyle bir lisenin kurulması için gerekli girişimlerimizi sürdürüyoruz. Meslek liselerimiz gençlerimizin liseyi bitirdiği zaman birer meslek sahibi olabilmeleri için büyük önem taşıdığı gibi öğrencilerin bu alanlara yönlendirilmesi ve daha sonraki dönemlerde üniversite eğitimlerini de bu alanlarda almaları gerektiğini düşünüyoruz. Gaziantepli sanayici ve iş adamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız konu eğitim olduğu zaman ellerinden gelen bütün desteği veriyor. Yapılan destekler için Gazianteplilere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

OBA MAKARNA EĞİTİME DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEK

Oba Makarnanın eğitimin bütün kademelerine yönelik sosyal sorumluluk projelerinde yerini alacağını ifade eden Oba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sosyal sorumluluk projelerinin daima en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemler içerisinde sağlıklı beslenme konulu çalışmalarda da aktif olarak yer alarak çocuklarımızın sağlıklı beslenme kurallarını ilkokul sıralarından itibaren öğrenmesi ve bunu alışkanlık haline getirmesi yönünde kurum olarak üzerimize düşenleri yapacağız. Eğitim alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Valimiz Sayın Erdal Ata ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Celalettin Ekinci tarafından Gaziantep'in eğitim alanında geliştirilmesine yönelik bütün çalışmaları yakından takip ediyoruz. Her zaman üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Gaziantep'e yeni bir tarım meslek lisesinin açılma planı bizleri çok mutlu etti. Meslek liselerimiz gençlerimizin mezun olduklarında parmaklarında birer altın yüzükle mezun olmalarını sağlamaktadır. Gaziantep ve bölgemizdeki meslek liselerinin sayısının arttırılması ve geliştirilmesi memnuniyet verici bir olaydır."

Ekinci ziyaretin ardından eğitimle ilgili çalışmalara destek veren Özgüçlü'ye bir teşekkür plaketi vererek eğitime yönelik desteklerin sürmesi yönündeki dileklerini tekrar etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oba Makarna Eğitime Desteğini Arttırarak Sürdürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement