Obama–erdoğan Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Obama–erdoğan Görüşmesi

Beyaz Saray, görüşmede özellikle Kobani’deki durum ve IŞİD’in ilerleyişini durdurmaya yönelik girişimlerin ele alındığını belirtti.

19.10.2014 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyaz Saray, ABD Başkanı Barack Obama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinde, özellikle Kobani'deki durumun ve terör örgütü IŞİD'in ilerleyişini durdurmaya yönelik atılabilecek adımlar dahil, Suriye meselesinin görüşüldüğünü bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradığı belirtildi. Suriye meselesini konuşan iki liderin görüşmesinde, özellikle Kobani'deki durum ve IŞİD'in ilerleyişini frenlemeye yönelik girişimlerin ele alındığı aktarılarak, "Başkan Obama, Türkiye'nin binlercesi Kobani'den gelen, bir milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi" denildi.

Obama ve Erdoğan'ın IŞİD'e karşı mücadelede işbirliğini daha da güçlendirmek için yakından çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ettiği ifade edilen açıklamada, iki liderin ayrıca Afganistan'ın istikrarı ve barışı için yakından işbirliğini sürdürmeye ihtiyaç olduğunu ele aldıkları kaydedildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Obama–erdoğan Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement