Obeziteye Karşı Bisikletli Ders - Son Dakika
Güncel

Obeziteye Karşı Bisikletli Ders

Obeziteye Karşı Bisikletli Ders

Amasya’da öğrencilerin obeziyete karşı korunmaları için okullardaki seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersinde bisiklet kullanılacak.

01.10.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da öğrencilerin obeziyete karşı korunmaları için okullardaki seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersinde bisiklet kullanılacak.

Mayıs ayında dağıtılan 100 bisiklete ilaveten 100 bisiklet daha düzenlenen törende okullara dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bireylerin sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın hayata geçirildiğini belirten Amasya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, "Hareketli Hayat Programı kapsamında Sağlık Bakanlığımız tarafından 100 bisiklet okullarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersi içerisinde kullanılmak üzere Mayıs ayı içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Yine aynı kapsamda bugün de 100 bisiklet teslim ediyoruz" dedi.

Nergiz, "Modern çağımızın en önemli problemlerinden biri de gün içerisinde daha fazla fiziksel aktivite yapılmamasıdır. Buda obezitenin yanında birçok ölümcül hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle fizikten aktivite yetersizliği önemli bir halk sağlığı sorunu olup gün geçtikçe de artış göstermektedir" diye konuştu.

Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, uzmanların konsantrasyon ve ruhsal sağlığı açısından çocuk yaştan itibaren bisiklet kullanılmasını önerdiklerine değinirken, Belediye Başkanı Cafer Özdemir'de şehirde bisiklet kullanımını teşvik edecek bisiklet yolları yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin bisikletle tur attıkları törene, Ak Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feda Öner, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, diğer yetkililer de katıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın ilerleyen günlerde Amasya'ya 200 bisiklet daha göndereceği bildirildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Obeziteye Karşı Bisikletli Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement