Ödemiş- Hastalıklara Karşı İlaçlama Yapılıyor - Son Dakika
Güncel

Ödemiş- Hastalıklara Karşı İlaçlama Yapılıyor

Ödemiş- Hastalıklara Karşı İlaçlama Yapılıyor

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sağanak sonrası dere taşkınının yaşandığı Ödemiş'te vatandaşları ziyaret etti.

23.09.2015 04:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sağanak sonrası dere taşkınının yaşandığı Ödemiş'te vatandaşları ziyaret etti. Geçmiş olsun dileğini ileten Başkan Kocaoğlu, 40 kişilik İZSU ekibiyle Kaymakçı'da çalışma yaptıklarını ve halkın yanında olduğunu belirtti. Sokak ve caddelerde, hastalıklara karşı ilaçlama da yapıldığı görüldü.

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu da su baskınlarından zarar gören vatandaşlara sosyal yardımlaşma vakfından 1000'er lira yardım parası verileceğini söyledi. Ayrıca zarar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekli yardımın yapılacağı kaydedildi.

Ödemiş Belediye Başkanvekili Halil Deveci, "Sel baskını haberini alır almaz hemen kriz masası oluşturduk. Belediyemizin tüm ekip ve ekipmanlarını Kaymakçı'ya yönlendirdik. Çamurların yüzde 60'nı temizledik. Arazide büyük zarar var. Şuanda 130 dekar patates ve turşuluk salatalık zarar görmüş durumda. Zararların tespitine çalışıyoruz. Halkımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Zaten valimizde bu konuda bize destek verdi" dedi.

İncir ürünleri satan bir işletmenin sahibi Seçil Öztürk, "Sel suları kapıya dayandı ve içeri girdi. Mağazamızda bulunan incirler sular altında kaldı. 8-9 bin liraya aldığımız incirler ıslandı, mağduruz. Devletimizin yardımcı olmasını bekliyoruz. Bu arada su kanallarının genişletilmesini bekliyoruz" dedi.

68 yaşındaki Pakize Seval, bahçesinde bulunan iki katlı ikinci evinin yıkıldığını gösterdi. Bahçenin çamur içinde kaldığını mağdur olduğunu söyleyen Seval, destek istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödemiş- Hastalıklara Karşı İlaçlama Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement