Oğlu PKK'da Olan BDP'li Başkan: Artık Ölüm İstemiyoruz - Son Dakika
Güncel

Oğlu PKK'da Olan BDP'li Başkan: Artık Ölüm İstemiyoruz

Oğlu PKK\'da Olan BDP\'li Başkan: Artık Ölüm İstemiyoruz

Bir oğlu PKK'ya katılan Sur Belediye Başkanı Demirbaş,artık evlatlarımızın ne dağda,ne ovada, ne karakolda hiç bir yerde ölmesini istemiyoruz dedi.

12.09.2013 14:00  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, üzerinde Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice, İngilizce, İbranice, 'Acıları ortaklaştırdık ki bir daha yaşanmasın' yazılı Ortak Vicdan Anıtı açılışını yaptı.

Bir oğlu PKK'ya katılan Demirbaş, "Artık evlatlarımızın ne dağda, ne ovada, ne karakolda hiç biryerde ölmesini istemiyoruz. Her ölen yüreğimizden parça götürüyor. İster asker, ister korucu, ister gerilla, Kim olursa olsun, ölen yüreğimizden bir parçayı götürüyor" dedi.

Sur Belediyesi tarafından Anzele Parkı'nda yaptırılan 'Ortak Vicdan Anıtı' törenle hizmete açıldı. Oğlu PKK'ya katılan BDP'li Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, törende yaptığı konuşmada, 12 Eylül'ün bütün halklara ve inançlara, acıların tattırıldığı bir gün olduğunu, o acıları tattıranların, yaşattıkları acılarla yüzleşmenin zamanı geldiğini söyledi. Tarih boyunca bulundukları coğrafyada halklar ve inançlar, acılar yaşadığını ve acılar yaşattığını da belirten Demirbaş, şöyle konuştu:

"Artık bizlerin de yaşadığımız ve yaşattığımız acılarla yüzleşmenin zamanı gelmiştir. İnsan en çok acıdan kurtulmayı acıyla karşılaştığı gün ister. İşte bu artık bu irade, bu istek, hepimizde var. Artık biz eskisi gibi değiliz ve olmayacağız da. Çünkü bizler tarihimizden dersler çıkarttık. Tarihimize özeleştirisel bakıyoruz. Kazanacağımız yer yine tarihin derinlikleridir. ve zafer tarihte gizlidir bu anlamıyla. Biz bu halkların evladı olarak, artık şunu net söylüyoruz. Bize bu acıları yaşatan egemenlere rağmen, bir arada yaşayacağız. ve artık birbirimize acı yaşatmayacağız. Egemenlerin tetikçisi olmayacağız. Bu anlamıyla özelleştirimizi veriyoruz, tarihe, insanlığa, halklara ve inançlara."

Abdullah Demirbaş, acıları yarıştırma yerine, ortaklaştıracaklarını belirterek, "Bilinmelidir ki, bize bu acıları yaşatan egemenleri yaşattığı acılarla yüzleşmesini sağlayacağız. Yüzleşeceğiz, yüzleştireceğiz. Bizim şöyle bir iddiamız var; Dönüştürmek istiyorsak, önce dönüşeceğiz. Bu gün artık egemenlerin bütün bu halklardan özür dileme zamanı gelmiştir" dedi.

"DAĞ'DA, OVADA, KARAKOLDA ARTIK ÖLÜM İSTEMİYORUZ"

Çözüm sürecine de değinen ve oğlu PKK'ya katılan Demirbaş, 6-7 aydan bu yana çatışmasızlık ve çözüm sürecine girdiklerini ifade ederken, "8-9 aydır cenazeler gelmiyor. Bu sürecin devam etmesini istiyoruz. Artık evlatlarımızın ne dağda, ne ovada, ne karakolda hiç biryerde ölmesini istemiyoruz" dedi. Kimsenin ölmesine izin verilmemesi gerektiğini belirten Demirbaş, şöyle dedi:

"Her ölen yüreğimizden parça götürüyor. İster asker, ister korucu, ister gerilla, kim olursa olsun, ölen yüreğimizden bir parçayı götürüyor. Bize geçmişte bu acıları yaşatanların bugün bize evlatlarımızın acılarını yaşatmasını istemiyoruz. ve çözüm süreciyle ilgili hükümete bir kez daha sesleniyoruz, adım at. Barış için herkes çabalıyor, siz de bu çabaya çaba katın."

DİĞER KONUŞMACILAR

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek de "Bir daha da Kürd'ü Ermeni'ye, Ermeni'yi Kürd'e, Yezidi'yi Laz'a, Türk'ü Kürd'e düşüremeyecekler. En bariz göstergesi biraz sonra açacağımız anıtla somutlaşmış şekildedir" dedi.

Ermeni cemaati adına konuşan yazar Mıgırdiç Margosyan da, törene katılanlara Diyarbakır'daki Gavur Mahallesi'nden selam getirdiğini belirterek. "Bu mahalle artık gavuru tükenmiş bir mahalle. Ama ismi yaşıyor. 'Keşke' demek durumunda kalmasaydık. Umut ediyorum bundan sonra bu mahallelerde gavuru da, Kürdü de, Türkü de Müslümanı da Ezidisi de hepsi beraber kol kola, barış ve kardeşlik içinde yürüyecek" diye konuştu.

Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkanı Can Şakarer ise, geçmişte bu bölgede yaşanan farklı inançların gördüğü eziyetler ve diğer kardeşlerimizin gördüğü eziyetlerin, hatırlanması açısından hazırlanan bu anıtın, kendilerini kardeşlik bağları içine ittiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra üzerinde Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Süryanice, İngilizce, İbranice, "Acıları ortaklaştırdık ki bir daha yaşanmasın" yazılı anıt törenle açıldı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oğlu PKK'da Olan BDP'li Başkan: Artık Ölüm İstemiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement