Öğrenciler Çevre Haftasını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Çevre Haftasını Kutladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından 11. Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında 1. Çevre Haftası Şenlikleri düzenlendi.

03.06.2016 16:04

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Manisa Tarzanı Çevre Günleri kapsamında öğrencilere çevre bilincini aşılamak amacıyla 1.Çevre Haftası Şenlikleri düzenlendi.

Atatürk Kent Park'ta düzenlenen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Bahadır Belek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil, Yaşar Coşkun, Kültür Şube Müdürü Adem Gökçe, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığından personeller, öğretmenler, Selendi Şehircioğlu İlkolkulu öğrencileri ve merkez ilçelerden çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte öğrencilere çevre bilincini aşılamak amacıyla kurulan stantlarda çevre kirliliği, gürültü kirliliği, geri dönüşüm, çöplerin ayrıştırılması, atık yağlar ve atık piller konularında bilgiler verildi. Ardından öğrencilerle ip çekme, çuval yarışları gibi çeşitli yarışmalar ve oyunlar düzenlendi. Animatörler eşliğinde yüz boyama ve balon dağıtımının da yapıldığı etkinlikte öğrenciler, hem gönüllerince eğlendi hem de çevreyi korumanın önemini öğrendi. Öğrencilere kumanya dağıtımı da yapıldı.

Amacımız Çocuklarımıza Çevre Bilincini Aşılamak

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, "11.Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri kapsamında 1. Çevre Haftası Şenliklerini Atatürk Kent Park'ta düzenliyoruz. Amacımız; çocuklarımıza çevre bilincini erken yaşta aşılayarak, onların bilinçli bireyler haline gelmelerini sağlamaktır. Manisa'dan birçok okuldan katılım sağlayan öğrencilerimiz burada hem eğlenecekler hem de öğrenecekler. Bu etkinliğin sağlamasında katkısı olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ise düzenlenen etkinliğin öğrencilere çevre sevgisini aşılamak olduğunu ifade ederek Atatürk Kent Park'ın güzel ortamında çocukların çevrenin önemini öğrendiklerini belirtti. Ustamehmetoğlu, 11. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri'nin bu akşam çeşitli etkinlikler ile devam edeceğini söyledi. Etkinliğin sonunda katılım gösteren okulların temsilcilerine tarzan heykeli hediye edildi. Öğrencilere de içerisinde şapka, oyun kitabı, çim adam ve balon olan armağanlar verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Çevre Haftasını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement