Öğrencilere Diş Sağlığı Seti - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Diş Sağlığı Seti

Öğrencilere Diş Sağlığı Seti

Sağlık Bakanlığı'nın 'Günde 2 Kez 2 Dakika' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Esenler Türk - İsveç Kardeşlik İlk ve Ortaokulu öğrencilerine, içinde diş fırçası ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

21.01.2015 14:56  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın topluma ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak amacıyla 'Günde 2 Kez 2 Dakika' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Esenler Türk - İsveç Kardeşlik İlk ve Ortaokulu öğrencilerine, içinde diş fırçası ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı setini; Sağlık Bakanlığı Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadriye Kart Yaşar, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran dağıttı. Programda görevli diş doktorları öğrencilere nasıl diş fırçalanacağını uygulamalı olarak gösterdi.

DİŞ FIRÇALAMA MEMURU OLUN

Çocuklara "Diş Fırçalama Memuru" olmalarını teklif eden Sağlık Bakanlığı Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kadriye Kart Yaşar, "Özellikle aramızda doktor olmak isteyen siz değerli öğrencilerimiz evlerinizde 'Diş Fırçalama Memuru' olun. Evde kim dişlerini fırçalıyor, kim fırçalamıyor kontrol edin" diye konuştu.

FARKINDALIK OLUŞSUN

Çocuklarla tek tek sohbet ederek onlara sağlıklı beslenmelerini ve diş sağlıklarına dikkat etmelerini tavsiye eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,"Çocuklara dişlerinizi fırçalıyor musunuz diye sorduğumuzda evet cevabını aldık. Bu kampanya da farkındalık oluşturmak için çok önemli. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu çalışma inanıyorum ki birçok çocuğa farkındalık oluşturmaya katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

ESENLERLİLER'E DAĞITILACAK

Proje kapsamında topluma ağız ve diş sağlığı bilinci kazandırmak amacıyla Esenler'deki okullarda, kamu kurumlarında, vatandaşların yoğun olduğu muhtelif noktalarda içinde diş fırçası ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıtılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilere Diş Sağlığı Seti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement