Van'da Öğrencilerin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi - Son Dakika
Yerel

Van'da Öğrencilerin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi

Van\'da Öğrencilerin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi

Van'da hayata geçirilen Van İli Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

13.03.2015 17:02  Güncelleme: 17:05

Van'da hayata geçirilen "Van İli Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Van- Şişli Öğretmenevi'nde yapılan proje tanıtım toplantısına Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Yrd. Doç. Ahmet Yayla, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri katıldı. Van Valiliği, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve YYÜ'nün ortaklaşa yürüteceği "Van İli Ortaokul ve Lise Öğrencilerinin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi"nin öğrenci başarısının düşük olmasının nedenlerine yönelik çok yönlü araştırmalar yapmak, bu proje kapsamında 15 bin öğrenci, bin öğretmen ve 200 idareciye Van'ın eğitim durumunu tespit etmek için anketler düzenleneceği belirtildi. 3 ay sürecek projenin tanıtımında konuşan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekın, "Eğer eğitim bilimsel bir olguya, sürece dair bir sistem ise, bu sistemin de bilimsel bir şekilde incelenmesi, irdelenmesi, tahlil ile analiz edilmesi gerekiyor. Türkiye ile ilimiz ortalaması arasında belli bir düzey farkı vardır, biz bunun farkındayız. Bunun sebepleri nedir? Ne olabilir? Bu amaçla üniversitemizle, DAKA ile bu işbirliği içerisine girerek sene başında fikri alışverişinde bulunduk. Dedik ki üniversite bize öncülük etsin. Ortaokullarda TEOG sınavıyla, liselerde YGS ve LYS başarı düzeyini etkileyen unsurlar nelerdir? Bize bir bilimsel kanıt sunabilsinler. Üç ay sürecek bu projenin sonunda biz bileceğiz ki başarısızlığımızın sebepleri bunlardır diyebileceğiz. Elimizde bir rapor olacak ve biz bu rapor ışığında başarıya nasıl ulaşabiliriz çalışmasını yapacağız" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Öğrencilerin Başarı Durumlarının Araştırılması Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement