Öğretmen Olma Hayalini 45'inden Sonra Gerçekleştirecek - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Olma Hayalini 45'inden Sonra Gerçekleştirecek

MEB'in ''Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği''ndeki atama şartlarından ''40 yaş sınırı''nın kaldırması, öğretmenlik hayali kuran Cihat Azarkan'a umut oldu.

30.01.2015 16:56  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) "Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"ndeki atama şartları arasındaki "40 yaş sınırı" şartını kaldırmaya yönelik yaptığı düzenleme, Diyarbakır'da 18 yıldır öğretmen olma hayali kuran Cihat Azarkan için umut oldu.

CAMİDE KUR'AN-I kERİM DERSİ VERDİĞİ İÇİN GÖZ ALTINA ALINDI

Azarkan, yaptığı açıklamada, 1997 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazandığını 3. sınıf öğrencisi iken camide çocuklara Kur'an-ı Kerim dersi verdiği için hakkında soruşturma açıldığını, bu nedenle okulu bırakmak zorunda kaldığını anımsattı.

40 GÜN BOYUNCA İŞKENCE GÖRDÜ

Soruşturma sonucunda 2001 yılında gözaltına alındığını ve 40 gün boyunca işkencelere maruz kaldığını dile getiren Azarkan, "Camide ders verdiğimden dolayı örgüt bağlantısı kurularak 12,5 yıl ceza aldım" dedi.

AFTAN YARARLANDI 2010 YILINDA MEZUN OLDU

Girdiği cezaevinden yasalardaki değişik nedeniyle 4 yıl 8 ay sonra çıktığını kaydeden Azarkan, askerliğini yapıp, çıkan öğrenci affından faydalanarak okula döndüğünü ve 2010 yılında mezun olduğunu söyledi.

"İSLAMİ KİMLİĞE SAHİP İNSANLAR BASKI GÖRDÜ"

"Mezun olduğumda 40 yaşımdaydım. Bu nedenle memuriyete başvuramadım. Sertifika alarak özel bir rehabilitasyon kurumunda çalışmaya başladım. 28 Şubat'ta biz de mağduriyetler yaşadık" diyen Azarkan, o dönemde İslami kimliğe sahip insanlara çok ciddi baskılar yapıldığını vurguladı.

DÜZENLEMEYİ UZUN SÜREDİR BEKLİYORDU

Yapılan düzenlemeyi uzun zamandır beklediklerine işaret eden Azarkan, "Karara çok sevindik. Bir mağduriyetin giderilmesi açısından çok doğru bir karar oldu. 65 yaşındaki bir insan öğretmenlik yapabiliyorken, 40 yaşındaki birinin alınmaması yanlış bir uygulamaydı" diye konuştu.

"SINAVA ÇALIŞACAĞIZ AMA ŞARTLAR AYNI DEĞİL"

Yeniden KPSS'ye hazırlanacağını sözlerine ekleyen Azarkan, "40 yaşını aşmış ve çoluk çocuğa karışmış birinin günümüz gençleri ile yarışması büyük bir problem. Sınava çalışacağız ama şartlarımız aynı değil. Yaşın verdiği psikolojik baskı var, uzun süredir KPSS'de çıkan konulardan uzak kalmışız" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmen Olma Hayalini 45'inden Sonra Gerçekleştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement