Öğretmeninin Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Lise Öğrencisi - Son Dakika
Güncel

Öğretmeninin Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Lise Öğrencisi

Kayseri'de okul müdür yardımcısını darbederek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin yargılanmasına devam edildi Aktaş'ın yeğeni ve avukatı Ortaköylüoğlu: "Biz, eğitimci bir aileyiz.

08.12.2014 12:09

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde okul müdür yardımcısını darbederek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan lise öğrencisinin yargılanmasına devam edildi.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, merhum öğretmen Mehmet Aktaş'ın eşi Necla, çocukları Özüm ve Gizem Aktaş ile müşteki ve sanık avukatları hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan sanık F.Ş, Ankara'da kaldığı cezaevinden telekonferans yöntemiyle duruşmaya katıldı. Duruşmada, müdür yardımcısı M.K. tanık olarak dinlendi.

Tanığın ifadelerini kabul etmediğini belirten F.Ş, "Astım hastasıyım, Mehmet Aktaş hocam boynumu sıkınca nefes alamadım, bir anda gözüm karardı. Suçsuzum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mehmet Aktaş'ın yeğeni ve avukatı olan Tuğba Ortaköylüoğlu, sanığa indirim uygulanmadan gerekli cezanın verilmesini talep etti.

Savunma yaparken gözyaşlarına hakim olamayan Ortaköylüoğlu, "Ortada yırtıldığı iddia edilen bir kağıt (rapor) bile yok. Tahrikten yararlanmasını düşündürecek veya meşru müdafaayı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Biz, eğitimci bir aileyiz. Sanığın bir gün bile fazladan cezaevinde yatmasını istemeyiz. İntikam duygusu gütmüyoruz ama bu eylemi yapanların da cezasız kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Mahkemenin vereceği karar, okullarda yaşanan şiddetin önlenmesi açısından örnek teşkil edecektir. Öğrenci ve öğretmenler için de etkili olacaktır. Kamu vicdanını rahatlatmak için sizden adaletli bir karar vermenizi bekliyoruz" diye konuştu.

Sanık avukatı Ramazan Bedir de F.Ş'nin Mehmet Aktaş ile konuşmak için yanına gittiği esnada kendisine yönelik müdahaleden kurtulmak isterken, kendisini korumaya çalışırken olayın gerçekleştiğini savundu.

Müvekkilinin, Aktaş yere düştükten sonra eylemi devam ettirmediğini ve olay yerinden kaçarak uzaklaştığını ifade eden Bedir, "Müvekkilim, meşru müdafaa halindedir ve kendi vücut bütünlüğünü koruma hakkına sahiptir. Delil karartma gibi bir durum söz konusu olmadığı için müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz. Yaklaşık 200 gündür cezaevinde kaldığı göz önüne alınırsa orantılılık ilkesi kaybediliyor" dedi.

Savcının ek süre istemesi üzerine, mahkeme heyeti, sanık F.Ş'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 29 Aralık'a erteledi.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 16 Mayıs'ta, Seyyid Burhaneddin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 12. sınıf öğrencisi F.Ş'nin, okulun koridorunda karşılaştığı müdür yardımcısı Mehmet Aktaş'a yumruk attığı iddia edilmişti. Aldığı darbe sonucu düşerek başını yere çarptığı ve beyin kanaması geçirdiği belirtilen Aktaş, tedavi gördüğü hastanede 18 gün sonra yaşamını yitirmişti. Öğrenci F.Ş, Aktaş'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğretmeninin Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Lise Öğrencisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement