Öğretmenler Okul Sütü Konusunda Bilgilendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Okul Sütü Konusunda Bilgilendiriliyor

Öğretmenler Okul Sütü Konusunda Bilgilendiriliyor

Okul Sütü Programı kapsamında Taşova'da görev yapan öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

11.02.2014 17:55  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında Taşova'da görev yapan öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Müftülük toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına ilçe merkezi ve köy okullarında görev yapan okul öncesi ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Taşova Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Uysal, burada yaptığı konuşmada, söz konusu programın çocuklar üzerindeki faydalarına değindi.

Okul Sütü Programı'nın özel okullar dahil olmak üzere tüm okullarda uygulandığını hatırlatan Uysal, "Program anasınıfları ile ilkokul öğrencilerini kapsıyor. 2. dönem başında başlayan Okul Sütü Programı kapsamında velisinden onay alınan öğrencilere düzenli süt içmeyi özendirmek ve doğru beslenmeye teşvik etmek üzere, okullarda haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacak. Ayrıca, süt dağıtım çalışmaları paralelinde, çocuklara yönelik eğitici etkinlikler de düzenlenecek" dedi.

Uysal, gerektiğinde öğretmenlerin ebeveynlere, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığının nasıl kazandırılabileceğine ilişkin eğitim çalışmaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Toplantıda, Amasya Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyen Saliha Işık tarafından öğretmenlere okul sütünün faydaları hakkında slayt eşliğinde bilgi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Okul Sütü Konusunda Bilgilendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement