Okmeydanı'nda Vatandaşlar Tapularını Almaya Başladı - Son Dakika
Güncel

Okmeydanı'nda Vatandaşlar Tapularını Almaya Başladı

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda 1481 kişinin tapusunu aldığını, 11 bin 661 kişinin işlemlerini başlattığını bildirdi.

27.03.2014 12:35

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'ndaki 50 yıllık tapu sorununun çözülmesinin ardından 1481 kişinin tapusunu aldığını, 11 bin 661 kişinin ise işlemlerini başlattığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, daha önce Fatih Sultan Mehmet Vakfı'nın arazisi olan Okmeydanı'ndaki mülkiyet sorununun, belediyenin uzun süren çalışmaları sonucunda giderildiği kaydedildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay 176 kişiye tapu vermesinin ardından Okmeydanı'nda yaşayan vatandaşların belediyeye gelerek tapularını almaya başladığı belirtilen açıklamada, belediyenin kurduğu özel ekiplerin, gün boyu yoğun talebe karşılık vermeye çalıştığı aktarıldı.

Bugüne kadar 1481 kişinin tapusunu aldığı, 11 bin 661 kişinin ise evraklarını teslim ederek işlemlerini başlattığı bildirilen açıklamada, "50 yıldır evlerinin yıkılmasını ve bölgeden gönderilmeyi bekleyen Okmeydanı sakinleri şimdi tapularını almanın mutluluğunu yaşıyor" denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölgede tapu sorununu çözmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Demircan, 10 yıl boyunca hummalı çalışma yürüttüklerini belirterek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Amacımız, bu bölgenin çilesini çeken vatandaşlarımıza hak ettikleri imar hakkı garantiye alınmış tapularını vermekti. Şimdi vatandaşlarımız yoğun bir şekilde başvuruyor. Evraklarını tamamlayan Okmeydanı sakinlerinin büyük bir bölümü tapu almak üzere sıraya girdi. Henüz başvurmayan vatandaşlarımızın da evraklarını tamamlamak için çalıştıklarını biliyoruz. Kısa sürede onların da başvurusuyla Okmeydanı'nda hiç kimsenin mağdur olmadığı tapu alma sürecini tamamlamış olacağız." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okmeydanı'nda Vatandaşlar Tapularını Almaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement